Hirdetés

Elhunyt Michael Gambon, a Harry Potter filmek második Dumbledore-ja

|

A színész, aki 64 éves korától játszotta legismertebb szerepét, 82 éves korában halt meg.

Hirdetés

A mai nap folyamán, szerettei körében, tüdőgyulladás következtében elhunyt Sir Michael Gambon, a Harry Potter filmek Dumbledore-ja, aki a 2002-ben meghalt Richard Harristől vette át a szerepet, és a harmadik, filmtől, Az azkabani fogolytól kezdődően alakította a Roxfort igazgatóját.

Az ír színész karrierje 1962-ben kezdődött, Shakespeare színdarabokban játszott, és tizenhárom alkalommal jelölték Olivier-díjra, valamint egyszer Tony-díjra is.

Hirdetés

Filmben először az 1965-ös Othellóban volt látható, de később szerepelt A király beszédében, a Kingsman: Az aranykörben, és dolgozott együtt Wes Andersonnal (Édes vízi élet, A fantasztikus Róka úr) is. Utoljára a 2019-es Judyban vállalt szerepet. Széleskörű ismertséget természetesen a Harry Potter-széria hozott számára, hat filmben láthattuk Dumbledore-ként.

Sorozatokon és videojátékokon is dolgozott: ő volt a próféta hangja a The Elder Scrolls Online-ban és annak számos kiegészítőjében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)