Hirdetés

Előkerült Paul McCartney 50 éve eltűnt gitárja, és ma már elképesztően sokat ér

|

A rocklegenda hangszerét még '72-ben lopták el, de évtizedek után most sikerült rálelni a lehető legkevésbé izgalmas helyen.

Hirdetés

A Beatles csillaga, Paul McCartney még 1961-ben vásárolt egy Höfner márkájú basszusgitárt Hamburgban. A zenekar akkor még hónapokon át az ottani klubokban játszott, így a Höfner gitár jó szolgálatot tett McCartneynak, aki olyan dalokhoz használta azt, mint a Love Me Do és a She Loves You. A hangszer attól vált legendássá, hogy '72 októberében kilopták azt egy furgonból.

A hangszer 50 éven át nem került elő, így McCartney tavaly felkereste a Höfnert, hogy nem tudnának-e segíteni a megtalálásában. Gyorsan össze is állt a Lost Bass projekt, amiben hangszakértők és újságírók dolgoztak együtt a nemes cél érdekében. A keresés végül egy sussex-i család padlására vezetett, akik jelezték, hogy náluk bizony van elfekvőben ott egy régi basszusgitár.

Hirdetés

Paul McCartney legendás hangszere bizony egy padláson porosodott évtizedeken át.

A történet szerint a Höfner 500-ast a tettesek eladták egy pub bérlőjének, aztán az évek során elkerült Sussex-be, majd fel az említett család padlására. A sztorinak köszönhetően a gitár értéke az egekbe emelkedett: a Lost Bass szerint a hangszer többet ér, mint az eddigi rekordösszeg, amiért árverésen valaha is elkelt egy hangszer. Az egyébként Kurt Cobain gitárja volt, amelyet 2020-ban 6 millió dollárért vásároltak meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)