Hirdetés

Folytatódik a hollywoodi színészek sztrájkja, nem sikerült megállapodást kötni

|

A színészeket és a producereket képviselő szervezetek nem tudtak mindenki számára megfelelő megoldást találni.

Hirdetés

Miközben a hollywoodi írókat képviselő Writers Guild of America 146 napig tartó sztrájkja a közelmúltban véget ért, mivel sikerült elfogadni egy mindkét fél számára kedvező feltételeket nyújtó megállapodást, a Filmes és Televíziós Producerek Szövetsége, avagy az AMPTP és a színészeket tömörítő SAG-AFTRA továbbra sem jutott egyezségre, így már 90 napja tart a munkabeszüntetés, és egyáltalán nem látni a végét.

Az AMPTP közleményében azt nyilatkozta, a két szervezet elképzelései közötti különbség akkora, hogy a beszélgetések nem vezetnek eredményre. Elsősorban a filmek és sorozatok megtekintései után a színészeknek járó jutalék növelése okoz problémát, ami évente több mint 800 millió dolláros extra kiadást jelentene, és ez fenntarthatatlan gazdasági helyzetet eredményezne.

Hirdetés

Más témákban, például a fizetési minimum növelésében, a meghallgatásokkal kapcsolatos kérdésekben, illetve a négy legnagyobb streaming szolgáltatón közzétett tartalmak után járó pénz ügyében az AMPTP elfogadta a SAG-AFTRA kéréseit. Azt, hogy az AI-generált hangok kapcsán mit egyeztettek, nem tudni.

A színészek szakszervezete viszont úgy látja, a közlemény egy próbálkozás a tiltakozók és a közvélemény félrevezetésére. Nem tiszta, hogy mi lesz az ügy végkimenetele, de a sztrájk folytatódik, a munkálatok állnak, és csak később érzi majd meg az ipar, hogy mekkora problémát jelent, ha ennyi színész kiesik a munkából.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)