Hirdetés

GameStar Filmajánló - A lázadó, Hamupipőke és Samba

|

A heti filmfelhozatal elsősorban a hölgyeknek kedvez, hiszen akad itt egy Beavatott folytatás, egy Hamupipőke feldolgozás és két romantikus dráma, de remek alternatívát nyújthat egy jófajta dán krimi is.

Hirdetés

Hollywoodban több a szenzációhajhász hír, mint idén a csúsztatás, de legalább van min csámcsognunk. Kiderült például, hogy a Csupasz pisztoly remake feltehetően nem paródia lesz, hogy Scorsese filmet készíthet Mike Tyson-ról, tovább alakult a Csúcsformában sorozat, végre megtalálták a Holló remake főszereplőjét és megtudtuk, hogy mikor és hol játszódik a Sherlock sorozat karácsonyi különkiadása.

Végre megérkezett a 44. gyermek magyar szinkronos előzetese is, amelyet a Védhetetlen és az Instant dohány rendezője, Daniel Espinosa készít Ridley Scott támogatásával. Tom Hardy az 1950-es évek sztálini Szovjetuniójában a titkosrendőrség lelkiismeretes ügynökét, Leo Dimitrovot alakítja, aki elveszíti mindenét, miután nem hajlandó feleségét árulóként elítélni. Moszkvából vidékre száműzik őket, majd összefognak Mikhail Nesterov tábornokkal (Gary Oldman), hogy egy sorozatgyilkos nyomára bukkanjanak. Nem éppen habkönnyű darab, de érdemes lesz rá odafigyelni április 16-tól: 

A szokásos előzetes után bemutatjuk a heti felhozatalt is:

A lázadó (Insurgent):

Az Alkonyat-filmekkel nagyot szakító Summit Entertainment folytatja a young adult regények kiaknázását, ezúttal Veronica Roth Beavatott-sorozatának második részét, a Lázadót küldik a mozikba. A kritikai sikertelenség ellenére az első könyv adaptációja szépen hozott a konyhára (85 millió dollárból készült és közel 300 milliót termelt), így nem volt kérdéses, hogy jön a folytatás, viszont az elődöt jegyző Neil Burger (A mágus, Csúcshatás) helyett immáron Robert Schwentke (Légcsavar, Red, R.I.P.D. - Szellemzsaruk) tálalásában. Shailene Woodley természetesen visszatér a főhősnő, Triss képében a futurisztikus Chicago romjai közé, hogy tovább folytassa a látványos harcot az elnyomó társadalmi rendszerrel szemben és mindeközben érzelmek teljes skáláját felvonultatva szórakoztasson minket, akár 3D-ben is.

(Érdekesség: Jobb, ha megbarátkoznak a rajongók Schwentke munkásságával, ugyanis a következő film, a két fejezetre szedett A hűséges 1. részét is ő fogja rendezni.)

Hamupipőke (Cinderella):

Kenneth Branagh az első Thor esetében már bizonyította, hogy képes váratlan módon elvarázsolni a közönségét és nincs ez másként a Disney klasszikusának sokadik feldolgozásával sem. Hamupipőke tündérmeséje most élőszereplős köntösben elevenedik meg előttünk, igazodva a vállalat aktuális törekvéseihez, viszont a Demónával szemben (ahol az volt a csavar, hogy a gonoszt tették meg főszereplőnek) Branagh nem szeretné újragondolni az egyszerű szolgálólány gyönyörű történetét, akibe beleszeret a mesebeli herceg. Ő pár apró változtatást leszámítva a hagyományos utat választva, az effekteket okosan használva változtat minket ismét csillogó szemű kölkökké és ez mindenképpen megér egy jegyet.

(Érdekesség: A Disney olyannyira komolyan gondolja az örökzöld rajfilmjeinek élőszereplős feldolgozását, hogy Tim Burtont kérték fel az új Dumbó filmhez.)

Samba:

A 2011-es, Golden Globe-díjra jelölt Életrevalók egyike azon csodáknak, amik ugyan nem kaptak nagy visszhangot, de aki rá akad, garantáltan imádni fogja. Úgy hozta az élet, hogy a francia vígjáték rendezőpárosa, Olivier Nakache és Eric Toledano ismét egy hasonló mentalitású filmet forgattak a Samba képében, méghozzá korábbi rendezésük egyik főszereplőjével, Omar Sy-jal és a Nimfomániás színésznőjével, Charlotte Gainsbourggal a középpontban. Ebben Sy egy Samba nevű szenegáli bevándorlóként jelenik meg, aki Párizsban dolgozik egy hotel mosogatófiújaként, azonban ki akarják toloncolni. Itt jön a képbe Alice (Gainsbourg), a bevándorlási hivatal egyik alkalmazottja, aki megpróbál neki segíteni. Természetesen egy különös, humortól és érzelmektől fűtött kapcsolat szövődik közöttük, ami bár lassabb tempójú a kelleténél, de belevaló francia komédia a társadalom legalapvetőbb problémáival fűszerezve.

(Érdekesség: A filmben állítólag van egy vicces utalás a Nimfomániásra.)

Fácángyilkosok (Fasandraeberne):

Az utóbbi időben a skandináv regények remek adaptációkat szültek nekünk, vegyük csak a tavaly bemutatott Nyomtalanult, amelyben egy bizonyos Carl Morck nyomozó megoldatlan és félresöpört ügyekkel foglalkozott. A hatás nem maradt el, ahogyan egy újabb adaptáció sem: ezúttal Jussi Adler-Olsen Fácángyilkosok című regénye került adaptálásra, szintén Morck nyomozóval, azaz Nikolaj Lie Kaas-sal a főszerepben. Hősünknek most alaposan feladták a leckét, ugyanis egy a legmagasabb körökig visszavezethető testvérgyilkosság ügyének megoldása hárul rá. Izgalmas, fordulatos thriller egy csepp társadalomkritikával, vagyis tökéletes választás mindazoknak, akik kedvelték a Nyomtalanult, a Tetovált lányt, a Fejvadászokat vagy a Vadászatot.

(Érdekesség: A Fácángyilkosok a „Q-ügyosztály esetei” könyvsorozat második kötete volt, hátravan még a Palackposta, a 64-es betegnapló és a Hajtóvadászat. Mindegyik regény megjelent magyarul is.)

Az új barátnő (Une nouvelle amie):

A franciák egyik kedvelt alakja, Romain Duris is beállt azon színészek népes táborába, akik női ruhát öltöttek egy-egy szerep kedvéért. Az új barátnőben a gyermekével egyedül maradó férfi karaktere a felesége elvesztését próbálja meg feldolgozni így, azonban mikor az elhunyt legjobb barátnője rájön, hogy mi történik, mindkettejük élete megváltozik. Francois Ozon (Menedék, A házban, Fiatal és gyönyörű) filmje egy zavarba ejtő romantikus dráma a nemi határok kereséséről, de nem a legjobb módon tálalva, így sokaknál kiverheti a biztosítékot.

(Érdekesség: Duris neve elsősorban a Lakótársat keresünk-trilógiából lehet ismerős a hazai mozizóknak.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A héten sajnos nincs új megjelenés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)