Hirdetés

GameStar Filmajánló - Harcosok klubja és Superfast! - Haláli iramban

|

Tylder Durden visszatér, ahogyan az Insidious démonűzői is, de ha valakinek esetleg egyik sem feküdne, még mindig ott a Halálos iramban paródia. Ezekkel szolgál az aktuális Filmajánló.

Hirdetés

Odakint egészen kellemes idő fogadja az érdeklődőket, a monitor előtt viszont olyan hírekről olvashattok, minthogy dátumot kapott A védelmező 2, jövőre csúszott a London Has Fallen premierje, remake-et kap az Ovizsaru, Chris Pratt több Jurassic World folytatásra is aláírt, a Breaking Bad készítője rendezheti a Boba Fett filmet, A majmok bolygója: Lázadás rendezője került a Gambit mozi élére, folytatás készül a Demónához és az is ígéretesnek tűnik, hogy Kenneth Branagh dirigálhatja le az új Gyilkosság az Orient expresszen filmet. 

Heti kiemelt trailerünk egyértelműen a Gru alkotóinak legújabb alkotása, a The Secret Life of Pets cuki előzetese, amelynek megtekintése után garantáltan fülig ér. A sztori arra a koncepcióra épül, hogy nem látjuk mi történik akkor, amikor kis kedvenceinket otthon hagyjuk egyedül, de inkább nem lövünk le előre semmit:

Persze ezen a héten is bővül néhány új filmmel a mozik kínálata, az alábbi felhozatallal számolhattok: 

Harcosok klubja (Fight Club):

Bár megszegjük a klub első két szabályát azzal, hogy most beszélünk róla, de muszáj megemlítenünk, hogy mától a Pannonia Entertainment „poroljuk le a klasszikusokat” kezdeményezésének köszönhetően ismét mozikba kerül a Harcosok klubja, David Fincher kultikus rendezése Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter zseniális alakításával. A film digitálisan felújítva, feliratos és szinkronizált verzióban is megtekinthető Budapesten a Corvin és Művész mozikban, valamint országszerte további húsz helyszínen. Apu izgatott levegővétele vagyok!

(Érdekesség: A Pannonia legközelebb a Volt egyszer egy vadnyugatot küldi újra a hazai mozikba.)

Superfast! – Haláli iramban (Superfast!):

Leslie Nielsen halála óta tudjuk, hogy nehéz jó paródiát készíteni és a Jason Friedberg-Aaron Seltzer páros a lehető legnagyobb és legfájdalmasabb bizonyíték erre az állításra. A duó olyan hollywoodi blockbustereket próbált meg kifigurázni a múltban, mint az Alkonyat, Az éhezők viadala és a 300, de egyetlen értékelhető jelenet vagy a minőség leghalványabb szikrája nélkül tették mindezt. Egy poént azért mégis sikerült bedobniuk a közösbe, ugyanis legújabb kiszemeltjük nem más, mint a már amúgy is az akciófilmek paródiájának számító Halálos iramban franchise alázása a Superfast! képében, vagyis lényegében abból szeretnének viccet csinálni, ami már eleve is az volt. Bármennyire is legyen negatív véleménye valakinek Vin Dieselék munkájáról, azok trailerén legalább nem fogjuk a fejünket kínosan, viszont a Superfast! már az előzetesében is fájdalmas. Ha jót akartok, inkább nem mentek el rá.

(Érdekesség: A film magyar szlogenje a „Por-se marad utánuk”. Hagyok időt emészteni.)

Insidious – Gonosz lélek (Insidious: Chapter 3):

Folytatódik a James Wan (Halálos iramban 7) által 2010-ben elindított Insidious, illetve konkrétabban az előzményeket ismerhetjük meg közelebbről is , vagyis a Chapter 3 alcím némileg megtévesztő lehet. Mindazonáltal ismerősökkel bőven találkozhatunk a Lambert család viszontagságai előtti eseményeket elmesélő történetben, ugyanis az előző két filmmel összekötő kapocs szerepét Elise Rainier (Lin Shaye) médium és a démonűző páros (Leigh Wannell, Angus Sampson) töltik be. Wannell ezúttal azonban nem csupán a forgatókönyvet írja, de a rendezést is átvette Wan-tól, aki producerként felügyelte a filmet. Mivel a trailer megtekintése közben félúton elvesztünk a horrorklisék és agyonhasznált jump scare-ek számolásában, ezért inkább nem nyilatkoznánk a minőségről.

(Érdekesség: James Wan útja az akcióhősők után a szuperhősökhöz vezet tovább, ugyanis ő fogja rendezni az Aquaman filmet.)

Megőrjít a csaj (She’s Funny That Way):

Peter Bogdanovichot legújabb filmjének esetében leginkább a Broadway ihlette meg, de a végeredményt tekintve bizonyára nagy hatással volt rá Woody Allen és talán picit Wes Anderson munkássága is. Ezzel már nagyjából körbe is írtuk, hogy mire számíthat az, aki a Megőrjít a csaj című vígjátékra vált jegyet, mindamellett a prostiból lett színésznő (Imogen Poots) története, a helyzethez igazított találó poénok és a bohókásan őrült mellékszereplő áradat (Owen Wilson, Jennifer Anniston) egy laza, ámde felejthető másfélórás komédiát ígérnek.

(Érdekesség: A vígjátékban cameózik egyet maga Quentin Tarantino is.)

Csak azért is szerelem! (Goodbye to All That):

Te mit tennél akkor, ha átlagos férjként azzal szembesítene a feleséged, hogy válni akar? Ottónak (Paul Schneider) a fájdalmas helyzet mellett a lányával és a hirtelen jött szabadsággal is kezdenie kell valamit. Kezdetben az internetes társkereséssel próbálkozik, ám a világ gyökeres változatására ráeszmélve végül inkább visszatér korábbi kapcsolataihoz. Angus MacLachlan forgatókönyvíró 2014-es rendezői debütálása, a Csak azért is szerelem! - a történetéből is érezhetően - egy vígdráma lett, amely szerethető és keserédes humorral bír, ugyanakkor mégsem tudunk elmenni hiányosságai mellett. Lényegében a film olyan, mint a főszereplője: jó szándékú, humoros, de ügyetlen és egy kicsit unalmas.

(Érdekesség: MacLachlan korábbi filmje, a Junebug miatt Amy Adamset Oscar-díjra jelölték.)

Éjjelek és nappalok (Days and Nights):

Csehov Sirályának cselekményét a Dexter és A médium sorozatok színésze, Christian Camargo éleszti újjá 1984-be, az amerikai New Englandbe helyezve az eseményeket, olyan színészeket hozzáadva a 2014-es Éjjelek és nappalok nem éppen vidám történetéhez, mint Jean Reno, William Hurt, Michael Nyqvist, Katie Holmes és Ben Whishaw. Egy család hétvégéjének sztoriját iyen módon még biztosan nem követhettétek nyomon, de ha nem vagytok megrögzött Csehov-imádók, akkor inkább DVD-n tegyetek vele egy próbát.

(Érdekesség: A Sirályt először Sidney Lumet, a Tizenkét dühös ember és a Hálózat Oscar-díjas rendezője vitte vászonra saját színházi darabja alapján.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Csingiling és a Soharém legendája (DVD)
- SpongyaBob: Ki a vízből! (DVD)
- Joker (DVD, Blu-ray)
- Későnérők (DVD)
- Kéjlak (DVD)
- Ahol a szivárvány véget ér (DVD)
- Szarvak (DVD)
- Everly: Gyönyörű és életveszélyes (DVD)
- Automata (DVD)
- A szürke ötven árnyalata (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)