Hirdetés

GameStar Könyvajánló - David Gemmell: A kísértetkirály

|

David Gemmell fantasyje egy hihetetlenül változatos olvasmány, hiszen akad benne cselszövés és háború, varázslat és szerelem is.

Hirdetés

Meg sem tudnám számolni, hányan és hányféleképpen dolgozták már fel az Artúr-mondakört. Nem is próbálok úgy tenni, mintha meglepetésként ért volna, hogy az ún. gritty fantasy jeles képviselője is megírta a saját változatát.

Gemmel Britanniájában a megszálló rómaiak és a velük szövetséges britonok képviselik azt az oldalt, amelyiknek szurkolnunk kell, míg velük szemben brigantok, szászok és egyéb népek sorakoznak fel azzal a szándékkal, hogy egy királygyilkossággal meggyengítsék, majd egyszerre két irányból támadva összeroppantsák ellenségüket. Csakhogy nem számoltak Aurelius utódjával, a satnya, ám éles eszű Thuróval, több szálon futó történetünk központi alakjával.

Értelemszerűen az ő férfivá érésének fájdalmas folyamata A hatalom kövei első kötetének vezérmotívuma, bár az én ízlésemhez képest túlságosan hamar lezajlott az átalakulás. Ettől függetlenül nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, akit érdekel, hogy mi történhetett a legendás IX. légióval. Gemmel magyarázata nem egy a számos teória közül, csupán a szórakoztatás a célja, és a kívánalmaknak maradéktalanul meg is felel.

4/5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)