Hirdetés

George R.R. Martinnak újabb 8 számjegynyi oka van arra, hogy ne az utolsó Trónok harca-könyveket írja

|

A Trónok harca atyjának már így is tengernyi projektje van, de az HBO gondoskodik arról, hogy az írónak még kevesebb ideje legyen könyvet írni.

Hirdetés

Masszív szerződést írt alá George R.R. Martin, a Trónok harca sorozat alapját adó A tűz és jég dala kötetek írója az HBO-val, tudta meg a The Hollywood Reporter.

A megállapodás értelmében Martin tehát az HBO-ra és a WarnerMedia anyacég tulajdonában álló HBO Maxre fejleszt műsorokat. A források szerint Martin öt évre és nyolc számjegyű összegért írt alá (persze dollárban).

Martin első dealjét az HBO-val még 2007-ben kötötte, amikor is A tűz és jég dala jogai az HBO-hoz kerültek. Így született meg ugye a 2011 és 2019 között futott, nyolc évadot megért Trónok harca, ami megosztó fináléja ellenére is a csatorna talán legnagyobb durranásának számít, illetve az íróból is egykettőre Emmy-díjas világsztárt csinált.

Hirdetés

A sorozat befejezése után a csatorna semmiképp sem kívánja maga mögött hagyni Martin híres fantasy világát: olyannyira nem, hogy évek óta párhuzamosan több tévés projektet fejleszt. Ezekből eddig egyet, a House of the Dragont rendeltek meg hivatalosan is, de ezenfelül öt projektről tudjuk mi is, hogy fejlesztés alatt áll, egyről pedig még 2019-ben derült ki, hogy elkaszálták. Martin természetesen ezeknek a munkálataiból is kiveszi a részét mint producer.

George R.R. Martin

A 72 éves író emellett más sorozat- és filmadaptációkon is dolgozik, és nem csak az HBO-nak, sőt, nem is csak saját műveiből, míg videojátékos vonalon ugyebár a FromSoftware-rel közösen készített Elden Ringet várják tőle nagyon sokan.

Nem mellesleg pedig ott volna még a hétrészesre tervezett A tűz és jég dala-regényfolyam befejezése, azon belül is egyelőre a hatodik, The Winds of Winter című kötet, csakhogy külső szemmel nézve sokszor úgy tűnik, hogy Martin soha az életben nem fog az írás végére jutni. Igaz, februárban, mint már korábban többször is, azt mondta, hogy most már tényleg belehúzott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)