Hirdetés

Gina Carano beperelte a Disney-t és a Lucasfilmet, amiért kirúgták A Mandalóriból - Elon Musk állja a költségeit

|

A Cara Dune karakterét megformáló színésznő nem törődik bele a döntésbe.

Hirdetés

Noha a harcművészből lett színésznő, Gina Carano két évadon keresztül nem kevesebb mint hét epizódban is felbukkant korunk legsikeresebb Star Wars-sorozatában, A Mandalóriban, az általa megszemélyesített Carasynthia "Cara" Dune pedig a széria egyik legfontosabb mellékszereplőjévé nőtte ki magát, a Disney és a Lucasfilm a politikai nézeteit tükröző tweetek, valamint egy problémás poszt megosztását követően úgy döntött, megválik tőle. Ezzel párhuzamosan lefújták a karakterére épülő Rangers of the New Republic spin-offot.

Carano az elmúlt években kizárólag kisebb költségvetésű, konzervatív finanszírozású projektekben (Terror on the Prairie, My Son Hunter) kapott szerepeket, azaz nem túlzás azt mondani, hogy hollywoodi pályafutása megfeneklett.

Hirdetés

Hogy ezen egy bírósági ítélet változtathat-e, az finoman szólva is kétséges, ám nem adja fel, kész harcolni az igazáért, ezért pert indított a Disney és a Lucasfilm ellen a kirúgása miatt, a kaliforniai szövetségi bíróságra benyújtott keresetben jogtalan felmondásra és diszkriminációra hivatkozik a színésznő, és a célja, hogy a Lucasfilm visszahelyezze őt Cara Dune szerepébe.

Korábbi ígéretének megfelelően, miszerint fedezi azok jogi költségeit, akiket diszkrimináció ért az X-en (korábban Twitter) megjelent bejegyzéseik miatt, Elon Musk állja Carano kiadásait. Teszi mindezt ráadásul annak ellenére, hogy az a poszt, ami végleg kiverte a biztosítékot a Disney-nél, Instagram sztoriként látott napvilágot. Ezt egybéként másvalaki írta, Carano csak megosztotta, a szerzője pedig a zsidók üldöztetéséhez hasonlította a mainstreamtől eltérő politikai véleményen lévők helyzetét.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)