Hirdetés

Gwenpool lett a Marvel univerzum első aszexuális szuperhőse

|

A Love Unlimited képregényszéria jobban kezelte az aromantikusság és aszexualitás témáját, mint a legtöbb médiatermék.

Hirdetés

A Marvel képregényes részlegének Love Unlimited: Infinity Comic című sorozata egészen különleges. A hatalmas, akciódús sztorik közepén kevés időt kapnak a hősök a kapcsolataik kibontására, de ez a széria pont erre szolgál: kedvenc szuperhőseink szerelmi életére fókuszál hosszú-hosszú oldalakon keresztül.

A füzetek egy-egy párkapcsolatot mutatnak be, és a legutóbbi Gwendolyn Poole, azaz Gwenpool életét hozta előtérbe. Arra azonban, hogy az hogy alakult, még ő sem volt felkészülve.

Hirdetés

A füzetek elkezdték kibontani Gwen és Julie Power viszonyát, és amikor a kettejük kötődése egyre komolyabb irányokba indult volna, Gwennek kétségei támadtak. Ebből indult egy beszélgetés, mely során Julie rákérdezett, hogy Gwen nem lehet-e aszexuális. Erre maga Gwen sem tudta igazán a választ, így meglátogatták a főiskolájuk LMBTQ közösségét, ahol Ronnie, a közösség Ace (aszexuális) képviselője elmagyarázta a helyzetet.

A füzet meglepő mélységgel nyúl hozzá egy témához, ami még queer körökben is ködös lehet sokaknak. Az aszexualitás és aromantikus viszonyok kérdése mellett még abba is belementek, hogy mennyire fontos megfelelő tisztelettel bánni a partnereinkkel, és tisztázni, hogy kitől mi várható el érzelmi és fizikai szinten. Talán mondanunk sem kell, hogy ezek mennyire fontos elemei minden kapcsolatnak.

A Love Unlimited: Gwenpool Infinity Comic #48 és az azt megelőző füzetek mind tanulságos olvasmányok lehetnek az ezzel kapcsolatban kíváncsi érdeklődők számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)