Hirdetés

Hamarosan minden magyar előfizetőnek drágább lesz a Disney+

|

Kipörgött a kedvezményes időszak, hogy átadja helyét a korábban belengetett áremelésnek.

Hirdetés

Előfizetői szemszögből nézve megkérdőjelezhető módon reagált a streamingszolgáltatók arra, hogy a pandémia lecsengésével sokan ismét változatosabb programokkal kívánták eltölteni szabadidejüket, azaz többre vágytak annál, mint hogy az épp aktuális filmeket vagy sorozatokat darálják a kanapén heverve. A csökkenő előfizetésszámmal párhuzamosan visszaeső bevételek láttán tartalmi oldalon olyan lépések születtek, mint a kínálat szűkítése, a gyártás költségeinek mérséklése, egyes produkciók már néhány héttel vagy hónappal a debütálásuk után kikerültek a katalógusból, mások pedig annak ellenére a fiókban maradtak, hogy gyakorlatilag elkészültek.

Ezzel párhuzamosan pedig megjelentek a reklámmal "dúsított" előfizetői csomagok, elkezdték szankcionálni a jelszó- avagy fiókmegosztást, kiszűrve a rendszer potyautasait. Végezetül pedig több szolgáltató is úgy módosított a konstrukciókon, hogy ugyanazért az árért kevesebbet kínált, vagy bujtatott áremelés helyett nyíltan tornázta feljebb az ügyfelek havi kiadásait.

Hirdetés

Ebbe a sorba állt be a már hosszabb ideje veszteséges Disney+ is, mely előre figyelmeztetett, hogy a szeptemberben meghirdetett akciós időszakot követően már új, magasabb előfizetési díj lesz érvényben. Ennek következtében november 1-jétől minden új előfizetőtől 2490 helyett 3090 forintot kér a szolgáltató, ezzel párhuzamosan az éves előfizetés 30900 forinttal terheli meg egy háztartás büdzséjét.

No de mi a helyzet azokkal, akik korábban fizettek elő? - merülhet fel teljes joggal a kérdés. Nos az ő számlájukon is rövidesen nagyobb összeg fog szerepelni, a hivatalos oldal, valamint az ügyfeleknek a napokban kiküldött (még nem mindenki kapta meg) értesítés szerint a december 6-ai, vagy az azt követő számlázási ciklusban jelenik meg az árváltozás.

Havi 3090 vagy évi 30900 forintért olyan exkluzív tartalmakat nézhetünk a Disney streamingplatformján, mint a Star Wars: Ahsoka, a Titkos invázió vagy épp a Loki parádésan lezárt második évada. Aki viszont a tavalyi Willow kedvéért fizetne elő, jobb, ha kétszer is meggondolja ugyanis ez is áldozatául esett a tavaszi nagytakarításnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)