Hirdetés

Hatméteres Transformers-szobor készül Budapesten

|

Egy privát beruházó megbízására, de a nagyközönség számára is látható helyen épül meg a látványosnak ígérkező műalkotás.

Hirdetés

Amíg világ a világ, az emberiséget valószínűleg mindig el fogják kápráztatni az óriási robotok, amelyek a popkultúrában is mély nyomot hagytak az olyan alkotásokkal, mint a Pacific Rim, a MechWarrior-játékok, a Neon Genesis Evangelion anime és persze a legismertebb ilyen franchise, a Hasbro játékgyártó termékein alapuló Transformers.

Habár az utóbbi hírnevét kissé megtépázták az elmúlt évek egyre rosszabbul sikerült filmes adaptációi, az autóból átalakuló monstrumok ezzel együtt is hatalmas népszerűségnek örvendenek, így sokan üdvözölhetik, hogy hamarosan Budapest is egy saját autobottal bővül.

Elsőként a Szótkérek magazin hívta fel rá a figyelmet, hogy egy hatméteres Transformers-szobor kerül felállításra XV. kerület északi iparterületén, a Mélyfúró utcában. A műalkotást Bajári Zsolt szobrász készíti buszalkatrészekből, a "páncélzatát" pedig kék színűre fogják festeni.

Hirdetés

A beruházást a Molteam Kft. végzi a Mélyfúró utca 4. számnál lévő telken, és már az illetékes önkormányzat is jóváhagyta a projektet az alábbi előterjesztés alapján.

Ahogy a hivatalos dokumentáció is írja, a szobor 30-40 centiméteres talapzattal együtt kb. 6 méteres lesz, a nemzetközi buszos személyszállításra szakosodott beruházó társaság pedig nemcsak a saját, de az iparterület jelképének is szánja. A szobor felállítása várhatóan harminc millió forintba kerül majd, és egy parkosított zöldterületen kerül elhelyezésre, amit a nyilvánosság is látogathat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ha minden a beruházó tervei szerint alakul, a szobor és a park átadása már 2024 negyedik negyedévében lezajlik, a terület későbbi gondozásának költségeit pedig szintén a Molteam Kft. állja. A szoborért felelős Bajári Zsoltnak már van tapasztalata a műfajban, korábban ugyanis Optimus Prime 3,5 méteres, hulladékból készült verziójával hívta fel magára a figyelmet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)