Hirdetés

Idén akár te is kioszthatsz egy Oscar-díjat

|

Új kategóriákkal bővül a ceremónia, végre a közönség is elmondhatja a véleményét.

Hirdetés

Javában dübörög az Oscar-szezon, hiszen hazai idő szerint március 28-án hajnalban kerül sor 2022-es díjátadó gálára, melynek kapcsán már a jelöltek listája is ismert, a legjobb látványtervezés kategóriájában pedig egy magyar szakemberért is szoríthatunk.

A 94. Oscar azonban egy másik szempontból is különleges lesz: az akadémia nemrég bejelentette, hogy ezúttal két közönségdíjat is kiosztanak, melynek győzteséről az internet népe hozhatja meg a döntést.

Hirdetés

Magyarán a nézők az idén végre megmutathatják a kritikusoknak, hogy ők igenis jobban értenek a témához, és bármelyik kedvencük számára összehozhatnak egy szobrocskát, amennyiben az szerepel az akadémia 202 filmből álló listáján. A voksokat a Twitteren lehet leadni, a szavazáshoz csak az adott mű címét kell posztolni az #OscarsFanFavourite és a #Sweepstakes hashtagekkel.

Aki idegenkedik a közösségi oldaltól, akár az Oscar-gála weblapján is szavazhat, ám ez Magyarországról nem érhető el. A voksolás február 14-től március 3-ig tart, naponta legfeljebb 20 tweet, vagy 20 szavazat adható le, a közönség kedvencét pedig a díjátadón jelentik majd be. A legjobb filmen túl a kedvenc filmes pillanatukra is szavazhatnak a résztvevők, szóval itt a lehetőség, (Spoiler!) hogy a Pókember: Nincs hazaút és Tobey Maguire cameója dupla diadalt arasson.

"Az Oscar-gála lehetőséget kínál arra, hogy a világ minden tájáról összehozza az embereket a közös filmszeretetük révén, és ezekkel az aktiválásokkal a közösségi média felhasználói világszerte több lehetőséget kapnak arra, hogy valós időben kapcsolódjanak be a műsorba, közösséget találjanak és olyan módon legyenek részesei az élménynek, ahogyan eddig még soha."

- nyilatkozta az akcióról Maryl Johnson, az Akadémia digitális marketingért felelős alelnöke. Ezzel azonban még nincs vége, a szavazás végén ugyanis 3 szerencsés Twitter-felhasználót is kisorsolnak, akik személyesen nyújthatnak át egy-egy díjat a Los Angeles-i gálán, az utazási költségek teljes térítésével.  

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az akció lényege nyilvánvalóan az, hogy megpróbálják fékezni a díjátadó nézettségének évek óta tartó zuhanását, ettől függetlenül viszont érdekes lesz látni, hogy melyik film mellett dönt majd a közönség.

Te melyik filmre adnád a voksod?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)