Hirdetés

Ilyen korhatár-besorolással kerül mozikba a The Batman

|

A Warner Bros. igyekezett a legnagyobb közönségre lőni, de Matt Reeves feszegeti a határokat.

Hirdetés

Bár olyan filmek, mint a Deadpool és a Joker bebizonyították, hogy az R-kategóriás alkotások (amiket csak 17 éven felüliek nézhetnek meg) is sikeresek tudnak lenni bevételügyileg, azonban ezek ritka esetek, a stúdiók elsősorban arra törekednek, hogy minél alacsonyabban tartsák a korhatár-besorolást, hogy a lehető legtöbb korosztály válthasson jegyet a filmjeikre.

Az elsődleges cél általában a PG-13 (13 éven felülieknek) elérése, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy ez amerikai besorolás (nálunk 12-es, 16-os és 18-as karikák vannak), ahogyan azt sem, hogy attól nem lesz valami gyerekes, ha nem lövik be a magasabb kategóriákba. A sötét lovag is PG-13-as volt, és megoldották, hogy elég sötét legyen a hangulat, a fejjel eltüntetett tollról nem is szólva. 

Hirdetés

Az már a The Batman korábbi előzeteseiből kiderült, hogy Robert Pattinson még pályája elején járó Denevérembere nem fogja vissza magát a bűnözők elintézése közben, és bizony Rébusz sem szivárványszínű muffinokkal fogja terrorizálni Gothamet, szóval nem vártunk finomkodást. Most megérkezett a film hivatalos korhatár-besorolása is az MPA jóvoltából, ami alapján az PG-13-asként indul, méghozzá azért, mert erőszakos, felkavaró és drogokkal kapcsolatos tartalmakat, erős nyelvezetet és szuggesztív elemeket vonultat fel. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az eddigi Batman filmek is hasonló kategóriával futottak, szóval nem kell megijedni, hősünk nem fog kesztyűs kézzel bánni a rosszfiúkkal - vagy legalábbis nem átvitt értelemben. Sajnos március 3-ig kell várnunk rá, hogy megtapasztalhassuk a hazai mozikban, mi fér bele a besorolásba, de Paul Dano (Rébusz), Colin Farrell (Pingvin), Zoe Kravitz (Macskanő) és John Turturro (Carmine Falcone) gondoskodnak fognak róla Matt Reeves (Cloverfield, Engedj be!) vezényletével, hogy ne unatkozzunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)