Hirdetés

Iron Man 2020 - Tony Stark testvére saját sorozatot kap

|

Arno Stark, azaz Iron Man 2020 végre főszerephez jut a Marvel képregényeiben.

Hirdetés

New York Comic Conon jelentették be hivatalos a Marvel Comics egy új, több füzeten is átívelő történetszálát, amelyben visszatér Arno Stark, közismertebb nevén Iron Man 2020. A 2020-as Vasembert először 1984-ben, a Machine Man második számában láthatták az olvasók, de ekkor még csak egy alternatív univerzumos karakterről volt szó. Nem is olyan régen viszont már a Marvel képregények fő, 616-os világába emelték át Arnót - erre egészen pontosan 2013-ban került sor. 

Hirdetés

Az említett alternatív világban élő Arno Stark még csak Tony Stark, azaz a jó öreg Vasember távoli rokon volt, a 2013-ban debütált verziója viszont már Tony testvéreként épült be a nagy képregényes Marvel kánonba. Arno még anyukája pocakjában volt, mikor kiderült, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és biztosan nem tud majd élve megszületni. Apja, Howard Stark ekkor az egész világot bejárta gyógymód után kutatva, végül pedig egy idegen faj segített is neki, csakhogy a kezelés során kiderült, hogy a huncut űrlények cselt eszeltek ki. Miközben ugyanis megmentették a gyereket, kezeléseikkel arra is fel akarták készíteni, hogy egykor majd irányíthasson egy Godkiller nevű páncélzatot. Mikor Howard ezt megtudta, azonnal megszakította a kezeléseket, Arno pedig innentől kezdve gépekre kötve élt. Senki sem tudott arról, hogy egyáltalán létezett, Howard Stark pedig egy új fiút fogadott örökbe álcaként, ő lett Tony Stark.

Tony végül 2013-ban az Iron Man képregénysorozat ötödik szériájának 12. számában találta meg nevelőapja igazi gyermekét. Tony és Arno együtt dolgoztak később a Troy nevezetű utópisztikus város felvirágoztatásán, időközben Arno saját páncélt is kapott. Ezt követően egy ideig exoskeletont használt a járáshoz, majd végül az Extremis vírus segítségével végleg meggyógyította magát. 

No, a rögtönzött gyorstalpaló után már van legalább némi képetek arról, hogy ki is az a karakter, aki januártól fogva saját sorozatot kap a Marvelnél. Az Iron Man 2020 azonban nem csak egy új széria, hanem egy teljes új képregényes event elnevezése is lesz, vagyis számos másik füzet történetszálai is összefolynak majd nagyjából hat hónapon át, ezekben pedig mind Arno Starkról lesz szó. Alább az első publikos képeket találhatjátok meg az Iron Man 2020 sorozatról, valamint ott figyel majd közöttük az egész képregényes esemény olvasási listája is, csak hogy ne maradjatok le semmiről sem.

Ki tudja, ha elég sikeresek az Iron Man 2020 képregények, akkor Arno talán egyszer majd a Marvel filmes univerzumban is felbukkanhat. Ti örülnétek neki?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)