Hirdetés

Itt a Dűne 2 első kedvcsinálója, már tudjuk, mikor jön a trailer

|

Hangulatos képsorok emlékeztetnek arra, hogy jön Denis Villeneuve monumentális sci-fijének második felvonása.

Hirdetés

Frank Herbert 1965-ben megjelent regényét, a Dűnét sokáig megfilmesíthetetlennek tartották, Alejandro Jodorowsky bicskája bele is tört a próbálkozásba, igaz, az ő grandiózus vízióját valószínűleg még ma sem lenne hajlandó egyetlen filmstúdió sem finanszírozni. De ami nem sikerült neki, összejött másoknak: 1984-ben David Lynch küldött a mozikba egy erősen megnyesett, ám ma már kultstátuszt élvező adaptációt, amit John Harrison 2001-es, többé-kevésbé szöveghű minisorozata követett.

Ám egyik sem tekinthető akkora kritikai és anyagi sikernek, mint a húsz évvel később bemutatott Dűne Denis Villeneuve rendezésében. A kanadai direktor kijárta a Warnernél és a Legendary Picturesnél, hogy ne kelljen egyetlen filmbe sűrítenie a teljes történetet, ezért bőven jutott ideje megismertetni a nézőkkel e különleges világ legendáriumát, felépíteni a karaktereket és előkészíteni a terepet a folytatás számára.

Hirdetés

Ami - feltéve persze, hogy minden terv szerint alakul - 2023. november 3-án kerül a mozikba. Ebben az Atreides ház ifjú örököse, Paul (Timothée Chalamet) folytatja bosszúhadjáratát a családja bukását okozó összeesküvők, a Harkonnenek és a császár ellen, amiben nemcsak egyedülálló képességeire támaszkodhat, hanem az Arrakis sivatagbolygó őslakos népére, a Fremenekre is.

A részben Magyarországon forgatott produkcióból holnap kapunk egy nagyobb ízelítőt, ám a trailert szokás szerint megelőzi egy rövidebb teaser. Ha jól figyelünk, akkor egy pillanatra elkaphatjuk Paul legveszedelmesebb új ellenfele, az Austin Butler alakította Feyd-Rautha vonásait.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)