Hirdetés

Itt a Tetris film első előzetese, de nem kell tőle megijedni

|

Fegyverek, autós üldözés és a KGB - ezek miatt szeretjük évtizedek óta a Tetrist, nemde?

Hirdetés

Az 1980-as években tűnt fel először a Tetris, azóta pedig szinte minden létező játékkonzolra megjelent valamilyen formában. Aligha van olyan ember, aki ne tudná, miről van szó, ha a játékot említjük, azt viszont már valószínűleg jóval kevesebben tudják, hogy ki, vagyis egész pontosan kik álltak annak idején a program mögött.

Az Apple TV+-ra érkező film erről mesél majd.

Hirdetés

A film részletesen bemutatja majd, hogyan sikerült Henk Rogersnek (Taron Egerton) megszereznie a globális kereskedelmi jogait annak a játéknak, amit eredetileg egy szovjet szoftverfejlesztő, Alekszej Pazsitnov készített még 1984-ben.

A Tetris azonnal hatalmas siker lett, amint kijutott a Szovjetunió vasfüggönye mögül. A sikerhez hozzájárult a könnyű, mindenki számára egyértelmű játékmenet, a fülbemászó dallamok és a szemkápráztató látvány (persze más értelemben, mint ahogy ma értjük). A Nintendo hatalmasat húzott azzal, hogy becsomagolta a Game Boy mellé, hiszen ebből a csomagból később több millió példány talált később gazdára, amivel még az AA elemek gyártóit is nagyon boldoggá tették.

A Tetris március 31-én válik elérhetővé az Apple TV+ kínálatában.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)