Hirdetés

James Cameron szerint az Avatar 2 jobb a kapcsolatok bemutatásában, mint a Marvel vagy a DC

|

A szülővé válás és az emberi kapcsolatok szerinte nincsenek megfelelően bemutatva a képregényfilmekben.

Hirdetés

Az Avatar: A víz útja idén decemberben kerül a mozikba, visszatérünk Jake-hez és Neytirihez, akik mostanra már szülőkké váltak. A karakterek nagyot változtak ezzel, ami James Cameron szerint jelentősen szembemegy azzal a hozzáállással, amit a Marveltől és a DCEU-tól lát.

A The New York Timesnak adott interjújában beszélt a különbségekről. Szerinte az ember világlátása gyökeresen átalakul a szülői élet kezdetével, mivel a döntéseink onnantól már valaki másra is hatással vannak.

"Az első filmben Sam [Worthington] karaktere gond nélkül leugrott egy repülő lényről, és megváltoztatta ezzel a történelem menetét. Zoe [Saldana] karaktere levetette magát és remélte, hogy odalent majd egy nagy levél tompítja az érkezését. Amikor azonban szülővé válsz, akkor már nem gondolkozol így. Nekem, 5 gyerek szülőjeként az jár a fejemben, hogy »mi történik akkor, amikor a karakterek felnőnek és rájönnek, hogy már nem csak a maguk túléléséért felelősek«."

Hirdetés

Cameron elmondta, hogy több olyan kockázatot is vállalt korábban, amikre ma már nemet mondana, mert ott akar lenni a gyerekei számára még hosszú-hosszú ideig. Emellett azt is hozzátette, hogy fel akarta tárni a kapcsolatokat olyan szempontból is, amit a mai nagy filmek elhanyagolnak.

"Amikor ezeket a nagy produkciókat nézem (a Marvel és DC-re gondolok), azt látom, hogy mindegy, milyen idősek a karakterek, még mindig úgy viselkednek, mint az egyetemista srácok. Vannak kapcsolataik, de igazából nincsenek. Sosem akasztják szögre a szerelésüket a gyerekeik miatt. A dolgok, amik igazán erőt adnak nekünk, mint a szeret és a célok, nincsenek ott ezekben a történetekben, és szerintem ez nem helyes módja a filmkészítésnek."

A rendező szerint az Avatar 2 története ugyan Jake és Neytiri sztorija, de valójában még 200 év múlva is tükrözi majd a mai fiatal felnőttek nehézségeit. Decemberben meglátjuk, hogy ez mennyire lehet igaz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)