Hirdetés

Nem John Williams komponálja majd a Star Wars 8 zenéjét?

|

A Star Wars: Az ébredő Erő dallamai meglehetősen megosztóak voltak, ennek ellenére a rajongók valószínűleg nem örülnének neki, ha nem a mester komponálná az új trilógia maradék két részét. Pedig lehet, hogy így lesz.

Hirdetés

Ha találomra valakit megállítunk az utcán és neki szegezzük a kérdést, hogy ki a kedvenc filmzeneszerzője, jó eséllyel John Williams neve bukik ki a száján, ami nagyon is érthető, hiszen a 84. életévét taposó legenda olyan örökbecsű dallamokkal írta bele magát a filmtörténelembe, mint a Star Wars, a Jurassic Park, a Cápa és az Indiana Jones részeké. Legutóbbi alkotása a Star Wars: Az ébredő Erő volt, az albumot pedig sokan támadták azzal, hogy megkopott a mester zsenije, mások viszont mesterműnek tartják. 

Akármelyik táborba is tartozzunk, az mindenképpen figyelmet érdemel, ha John Williams nyilatkozik a jövőbeli terveiről, márpedig a még mindig aktívan dolgozó komponista nemrég a Philadelphia Orchestrával adott műsorát azzal indította, hogy röviden kitért a következő Star Wars filmben való részvételére, amiről a JWFan.com számolt be: "Megmondtam a producereknek, hogy nem vagyok biztos benne, megakarom-e csinálni a következőt, de azt sem akarom, hogy valaki más készítse el." A mondat második felét már egyértelműen viccnek szánta Williams és a tömegből többen fel is nevettek, ahogy a karmester felvezette a Star Wars: Az ébredő Erő album "Scherzo for X-Wings" tételét.

Egyértelmű, hogy a világhírű zeneszerző nem szívesen mondana le a Star Wars széria feletti zenei kontrollról, hiszen már 1977 óta ő a felelős az élőszereplős Csillagok háborúja filmek dallamaiért, azonban az idén decemberben bemutatkozó Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) esetében már kénytelen volt átadni a stafétát a hasonlóan tehetséges Alexandre Desplatnak, így könnyen megeshet, hogy a Rian Johnson (Looper) által rendezett Star Wars 8 esetében is átengedi neki a gyeplőt. Főleg, hogy Williams egészségügyi problémái majdnem meghiúsították a hetedik Star Wars megkomponálását is és hiába sikerült végül elvállalnia, majd nyilatkozta azt lelkesen, hogy úgy érzi, benne van egy egész trilógiányi erő, a hivatalos sajtóközleményben a Disney és a LucasFilm csakis Az ébredő Erőre hivatkozott a bevonását illetően. 

Ti szeretnétek, ha a Star Wars 8 zenéjét is John Williams szerezné? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)