Hirdetés

Kevés mozifilm néz ki olyan jól, mint az élőszereplős Godzilla sorozat - itt az új, magyar feliratos előzetes

|

Egyszerre lesz folytatás és előzmény az Apple TV+-ra érkező Monarch: Legacy of Monsters.

Hirdetés

Jövőre lesz tíz éve, hogy a Legendary Pictures a Warner Bros. Pictures-szel karöltve nekilátott a manapság oly divatos univerzumépítésnek MonsterVerse néven, melyhez olyan legendás szörnyeket szabadított rá az emberiségre, mint Godzilla, Kong, Mothra és King Ghidorah. Az első, még Godzillára fókuszáló produkciót (Godzilla) Kong évtizedekkel korábbi kalandja (Kong: Koponya-sziget) követte, majd persze sor is került a két titán sokak által várt találkozására (Godzilla Kong ellen), de előtte még kis híján kinyírták Godzillát (Godzilla II - A szörnyek királya).

Bár a szóban forgó produkciókra valószínűleg leginkább abból az indíttatásból váltottak jegyet a nézők, hogy láthassák, hogyan tarolnak le ezek a behemótok teljes városokat, söprik el könnyedén a világ legerősebb hadseregét, és küzdenek meg egymással, azért az alkotók megkísérelték megszőni a franchise mitológiáját is, annak középpontjába a Monarch nevű szervezetet állítva.

Hirdetés

Szintén a lore formálásához járult hozzá a Netflixre gyártott Koponya-sziget animációs sorozat, és voltaképp ugyanez a szerepe az Apple TV+ kínálatát erősítő Monarch: Legacy of Monstersnek is. Az utóbbi két idősíkon játszódik, egyrészt az 1950-es években, jóval azelőtt, hogy Kong összeakaszkodott volna Preston Packard (Samuel L. Jackson) osztagával, illetve azután, hogy Godzilla és a két MUTO harca 2014-ben lerombolta San Franciscót.

Az első évad cselekménye egy testvérpár nyomozására épül, akik megpróbálják kideríteni, hogy mi közük lehet az apjuknak a Monarchoz, és kutakodásuk közben találkoznak a Kurt Russel által alakított Lee Shaw-val, akiből a sorozat alkotói a MonsterVerse egyik legfontosabb karakterét faragták. Érdekesség, hogy a múltbéli jelenetekben Kurt Russel fia, Wyatt Russel játssza Shaw-t.

A Monarch: Legacy of Monsters november 17-én rajtol el az Apple TV+-on duplaepizóddal, ezt követően pedig heti bontásban érkezik még nyolc rész. Az évadzárót január 12-étől nézhetjük meg.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)