Hirdetés

Kevin Costner 30 éve akarja megcsinálni ezt a vadnyugati eposzt - itt a Horizon: An American Saga első trailere

|

Ez lesz a westernfilmek történetének legnagyobb vállalkozása, három folytatást is kap.

Hirdetés

Sosem rejtette véka alá a vadnyugati iránti vonzalmát az idén a 70. évébe lépett Kevi Costner. A kétszeres Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas színész-rendező pályafutása legnagyobb sikerét is a western műfaj egyik kiemelkedő darabjával, az 1990-ben bemutatott, általa rendezett Farkasokkal táncolóval aratta. Már ezt megelőzően is szerepelt westernben, 1985-ban Lawrence Kasdan Silveradójában, de később is szívesen tért vissza a vadnyugati témához filmben (Wyatt Earp - 1994, Fegyvertársak - 2003), minisorozatban (A Hatfield-McCoy viszály - 2012), és mint azt a Yellowstone szériában vállalt főszerepe mutatja, a neo-western sem áll távol tőle.

Taylor Sheridan díjnyertes drámasorozatát is otthagyta azonban egy, a saját bevallása szerint 30 éve dédelgetett projekt kedvéért, amiben annyira nem bíztak a nagy hollywoodi stúdiók, hogy a megvalósítása érdekében kölcsönt kellett felvennie a Santa Barbara-i házára. Elszántságát és erőfeszítéseit végül siker koronázta, a Warner Bros. Pictures beszállt a terjesztésbe, sőt a tulajdonában lévő New Line Cinemán keresztül a gyártásba is.

Hirdetés

A tervek szerint a Horizon: An American Saga négy filmben mesél majd a régi vadnyugatról, hogy miként hódították meg, és hogyan veszett oda. A premissza alapján a történet, amelynek kidolgozására hat évet szánt az életéből, az 1861 és 1865 között zajlott polgárháború idején játszódik, és arra a kérdésre keresi a választ a szétszakított, önmagával harcot vívó ország egyes polgárainak (családoknak, barátoknak, ellenségeknek) szemüvegén keresztül, hogy mit is jelent az Amerikai Egyesült Államok.

Kevin Costner a forgatókönyv megírásán túl a rendezés nehézségeit is a nyakába vette az egyik főszerep eljátszásával egyetemben. Mint azt a The Hollywood Reporternek adott interjújában elárulta, a Horizon: An American Saga keményebb dió, mint a Farkasokkal táncoló volt, mert igaz ugyan, hogy az utóbbit 106 nap alatt forgatta, az új westerneposz első felvonását pedig az évek során elsajátított minden trükkjét felhasználva csak 52 nap alatt, de most négy filmről van szó.

A vállalkozás monumentalitását jól jelzi, hogy 170-nél is több szöveges szereppel számol Costner, és rengeteg ismert színésszel (Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Giovanni Ribisi, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Jamie Campbell Bower, Thomas Haden Church és így tovább) találkozhatunk majd a mozivásznon.

A trailer alapján a Technicolor korszak eposzait idéző, régi vágású western benyomását keltő Horizon: An American Saga - Chapter 1 június 28-án debütál az amerikai mozikban, ezt kevéssel utána, augusztus 16-án követi a Chapter 2. A maradék két film forgatása még hátra van, de Costner már az előkészítésükön fáradozik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)