Hirdetés

Kiakasztja a nézőket a Netflix poéngyilkos képkivágása

|

Most éppen a Seinfield esett áldozatul a modern formátumnak.

Hirdetés

A Netflix előre készült rá, hogy a Jóbarátok és A Hivatal más szolgáltatókhoz kerül, ezért már 2019-ben nyélbe ütött egy 500 millió dolláros üzletet, hogy cserébe a saját platformján tudhassa az 1989 és 1998 között futott Seinfeldet, melynek szintén bérelt helye van a sitcomok dicsőségcsarnokában.

A többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas sorozat néhány napja vált elérhetővé, így akár a magyar közönség is lokalizált felirattal élvezheti. A hardcore rajongók egy része viszont mégsem boldog, a Netflix által használt 16:9-es formátum ugyanis szó szerint kivág néhány poént a szériából.

Hirdetés

Ennek leglátványosabb példája a 8. évad A kátyú (The Pothole) című epizódja, melynek egyik jelenetében egy úthibán kéne nevetni, ami az eredeti, 4:3-as képaránnyal még tökéletesen látszik, a szélesvásznú kivágásról viszont lemarad, csak egy másik snittben tűnik fel egy rövid pillanatra. A szerencsétlen baki persze rendesen hazavágja a jelenet dinamikáját, amit a poén is megszenved.

Jerry, itt egy kátyúnak kéne lennie!

A 16:9-be átültetett Seinfeld esetével a történelem ismétli önmagát, korábban ugyanis a Disney+ is eljátszotta ezt A Simpson családdal, ahol akkora botrány kerekedett a dologból, hogy a Mickey egeres platform végül meghátrált, és az eredeti, 4:3-as kivágással is nézhetővé tette a sorozatot.

Hogy a Netflix végül jobb belátásra tér-e, az egyelőre rejtély, de még a kivágott kátyúval együtt és érdemes lehet adni egy esélyt adni a Seinfeldnek, hiszen tényleg az egyik legelismertebb sitcomról van szó. Idehaza egyébként az RTL Klub is próbálkozott vele még 2003-ban, de a Mónika show fénykorában valahogy nem fogadta jól a magyar közönség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)