Hirdetés

Kirúgták a Sikoly 7 főszereplőjét, amiért leírta a véleményét az izraeli-palesztin konfliktusról

|

Melissa Barrerát gyűlöletbeszéddel vádolja a Sikoly filmeket gyártó produkciós cég, ezért megvált a színésznőtől.

Hirdetés

Lassan két hónap telt el azóta, hogy a Gázai övezetet de facto irányító Hamász terrorszervezet harcosai meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, megölve több mint ezer civilt és katonát, majd rengeteg túszt szerezve visszavonultak az enklávé területére. Az ezt követő izraeli válaszcsapások palesztin források szerint tízezernél is több életet oltottak ki, romba döntve a világ egyik legsűrűbben lakott területének szinte teljes civil infrastruktúráját.

A hír- és hírháttér-műsorokban kiemelten kezelt, az újságok címlapjait elfoglaló konfliktusról sokaknak határozott véleményük van, aminek a közösségi médiában hangot is adnak. Ezek a legtöbbször képletesen szólva pusztába kiáltott szavak maradnak, ám ha ismert személyek tesznek ugyanígy, számolniuk kell vele, hogy az ő bejegyzéseik következményekkel járhatnak, olykor egészen komolyakkal.

Hirdetés

A libanoni származású felnőttfilmes művésznőt, Mia Khalifát például azonnal dobta a Playboy, amiért a palesztinoknak drukkolt, míg az Oscar-díjas Susan Sarandontól azt követően vált meg az őt képviselő ügynökség, hogy a színésznő több palesztinpárti tüntetésen is felszólalt. Most pedig Melissa Barrera, a 2022-es Sikoly requel, valamint a Sikoly VI. sztárja aggódhat az eddig ígéretesen alakult karrierje miatt, mivel közösségi médiás posztjaival átlépte a vörös vonalat.

Legalábbis erre hivatkozva tette ki a szűrét a Sikoly VII.-ből a Splyglass Media Group - számolt be a történtekről a The Hollywood Reporter. Bejegyzéseiben a színésznő a Gázai övezetet egy koncentrációs táborhoz hasonlította, tele elektromosságtól, ivóvíztől elvágott, sarokba szorított emberekkel, akiknek nincs hová menniük. Szerinte semmit sem tanultunk a történelemből, és az emberiség megint némán szemléli, hogy népirtás zajlik az orra előtt.

A Sikoly filmeket gyártó Spyglass szóvivője szerint a cég álláspontja világos, zéró toleranciát alkalmaznak antiszemitizmus és gyűlöletbeszéd ügyében, amibe nem férnek bele a holokausztot elferdítő, a megtévesztően népirtásra, etnikai tisztogatásra utaló, sem pedig a gyűlöletbeszéd határát kirívóan átlépő kijelentések.

Christopher Landon (Boldog halálnapot!), a Sikoly VII. rendezője egyáltalán nem örült a történteknek, a Twitteren/X-en jelezte egy időközben törölt bejegyzésben, hogy Barrera kirúgása nem az ő döntése volt. A Spyglass dolgát megkönnyítette, hogy a forgatókönyvírók és a színészek sztrájkja miatt nem haladhattak a Sikoly VII. előkészületei sem, nem forgattak még egy árva képkockát sem, ahogy a szkript sem készült el, tehát nyugodtan nekiláthatnak a produkció átalakításának, amely immáron nélkülözni fogja az utóbbi két filmmel felépített központi karakterét, Sam Carpentert, aki történetesen Billy Loomis lánya.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Melissa Barrera egyelőre nem marad munka nélkül, ő a főszereplője egy még cím nélküli szörnyfilmnek, amit a Sikoly és a Sikoly VI. rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett forgat Alisha Weirrel, Dan Stevensszel, Kevin Duranddel, Kathryn Newtonnal, Angus Clouddal, Will Catlettel és Giancarlo Espositóval. Emellett láthatjuk még Kwame Kwei-Armah életrajzi drámájában, az Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat közös alkotásáról szóló The Collaborationben Paul Bettany, Jeremy Pope és Daniel Brühl oldalán, illetve egy romantikus horrorvígjátékban, a Your Monsterben. Az utóbbit Caroline Lindy írja és rendezi saját rövidfilmje alapján, és Barrera egy rákkal diagnosztizált színésznőt alakít benne, aki egy megrázó szakítás után felfedezi, hogy a gardróbszobájában egy rémisztő, ugyanakkor furcsa módon elbűvölő szörny (Tommy Dewey) lakozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)