Hirdetés

Látványos történelmi filmet ígér a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Napoleon

|

Ridley Scott ismét rendezett, a forgatókönyvet pedig egy ritkán alkotó író hozta össze.

Hirdetés

Ridley Scott 85 éves, de így sem pihen. Miután a koronavírus-járvány miatti kavarodásban egy évben jelent meg két filmje, Az utolsó párbaj és A Gucci-ház is, nem az Alien franchise-t bővíti tovább (bár producerként támogatja a Noah Hawley rendezésében készülő sorozatot és a hazánkban forgatott Alien: Romulust is), hanem egy régóta dédelgetett álmát valósította meg: egy filmet Napóleonról. 

A francia hadvezér, politikus és császár képében Joaquin Phoenixet köszönthetjük, aki számos filmben bizonyította már a zsenialitását, többek között a Jokerben, A nőben és a Gladiátorban is. 

Hirdetés

A film egy személyesebb, ugyanakkor történelmileg hiteles alkotás lesz, amelyben végigkövethetjük Bonaparte Napóleon felemelkedését, a császári cím gyors és kíméletlen elnyerését, valamint a zűrös magánéletét is, különös tekintettel a feleségével, Joséphine-nel (Vanessa Kirby) folytatott viharos kapcsolatára. Persze ahogyan azt az alábbi kedvcsináló is mutatja, nem egy kamaradrámára kell készülnünk: Scott rendezésében megjelennek a hadvezér híres csatái, könyörtelen ambíciói, és ezeken keresztül a kiváló vezetői képességei és stratégiai érzéke. Nézzétek csak: 

A David Scarpa (Amikor megállt a Föld, A világ összes pénze, Az ember a Fellegvárban) által írt Napoleont a tervek szerint november 23-tól nézhetjük majd a hazai mozikban. Ti be fogtok ülni rá?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)