Hirdetés

Lehet, hogy a The Last of Us nagyot bukott az Emmy 2024-en, de a legnagyobb vesztes a Better Call Saul

|

Egy csodálatos sorozat, ami 6 év alatt, 53 jelöléssel egyetlen Emmy díjat sem tudott megnyerni. Ki érti ezt?

Hirdetés

Lezajlott az Emmy 2024 díjátadója, ahol az egyik nagy vesztes a The Last of Us sorozat volt, amely a nagy várakozások ellenére végül nem tudott díjat bezsebelni, igen erős mezőnyben maradt hátul. Van azonban olyan sorozat, amelynek ez volt az utolsó esélye, és igazán többet érdemelt volna.

A Vince Gilligan és Peter Gould által közösen alkotott Better Call Saul a Breaking Bad című nagysikerű bűnügyi dráma előzményeként szolgált az AMC gondozásában, végül aztán azzal vetekedő narratívájú drámát tett le az asztalra, csak éppen díjazni nem voltak képesek ezt soha.

A Better Call Saul hat évadon át futott, és számos jelölést kapott különböző kategóriákban az Emmy-díjátadókon. Ezen jelölések között szerepelt a Legjobb drámasorozat, a Legjobb főszereplő (Bob Odenkirk, Jimmy McGill/Saul Goodman karakteréért) és a Legjobb mellékszereplő (Rhea Seehorn, Kim Wexler karakteréért) kategóriákban. A sorozatot dicsérték a kiemelkedő forgatókönyvért, rendezésért, színészi alakításokért és a technikai kivitelezésért is, de sajnos díjat nem tudott bezsebelni.

Hirdetés

Összesen 53 jelöléssel a háta mögött a Netflixen is nézhető sorozat így méltatlanul búcsúzik, ugyanis a nézők nagy része egyetért abban, hogy zseniális alkotásról van szó, amely saját lábán is értékes, de a Breaking Bad mellett egyenesen fan-service mennyország, ahhoz minden tekintetben felnövő színészi alakításokkal és forgatókönyvvel.

Ezzel együtt a nagy tesó lényegesen sikeresebb szériaként vonulhat be a sorozat-történelem nagykönyvébe, míg a Better Call Saul nem tudott Emmy-díjat nyerni, addig a Breaking Badet ötször jelölték a Legjobb drámai sorozat kategóriában, egyszer meg is nyerte. Bryan Cranstont hatszor indították a Legjobb főszereplő kategóriában, ebből négyszer nyert, Aaron Pault ötször jelölték a Legjobb mellékszereplőnek, és háromszor haza is vihette ezt a díjat.

Ti mit gondoltok, érdemelt volna díjat az A Better Call Saul?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)