Hirdetés

Majdnem Jason Statham lett a Birmingham bandája főszereplője

|

A forgatókönyvíró, Steven Knight eredetileg nem Cillian Murphy-t szánta a sorozat élére.

Hirdetés

2013 és 2022 között hat évadot, összesen 36 epizódot élt meg a Cillian Murphy (28 nappal később, Oppenheimer) nevével fémjelzett Peaky Blinders, avagy magyarul Birmingham bandája című sorozat, amelytől egy filmmel fognak végképp elbúcsúzni a készítők. Akinek kimaradt, a Netflixen pótolhatja a teljes szériát, aki viszont már kívülről ismeri a Shelby családot, annak a produkció alapján készült videojátékot, a Peaky Blinders: Mastermindot érdemes bepróbálnia. 

A sorozat népszerűségéhez sokat hozzátett a főszereplőt zseniálisan megformáló Cillian Murphy, azonban nem sokon múlott, hogy végül nem Jason Stathamet láthattuk helyette. 

Hirdetés

Amikor a tapasztalt forgatókönyvíró, Steven Knight (Eastern Promises, Locke, Tabu) nekilátott a Birmingham bandája megalkotásának, fontos döntést kellett meghoznia a történet kulcsszereplője, Thomas Shelby kapcsán: egy ambiciózus, érzelmileg bezárkózott háborús veterán, aki úgy viselkedik, mintha már közel lenne számára a halál. Knight két színész között mérlegelt: az egyik egy érzékeny alakításokra képes ír tehetség, Cillian Murphy, a másik egy angol akciósztár, Jason Statham volt. A The Independent beszámolója szerint mindkettejükkel találkozott Los Angelesben, és testalkatával Statham nagyobb benyomást tett rá, így őt választotta. Murphy hihetetlenül halk szavú és szelíd lélek, így messze volt attól a számító karaktertől, akit Knight keresett. 

"Cillian civilben nyilvánvalóan nem Tommy, de elég hülye voltam ahhoz, hogy ezt ne értsem meg."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Murphy megérezhette, hogy nem ő áll nyerésre, ezért lépésre szánta el magát: 

"Küldött nekem egy sms-t, hogy »Ne feledd, színész vagyok«. Ami abszolút lényeges, mert át tud alakulni bárkivé. Ha találkozol vele az utcán, teljesen más emberré válik".

Az író ennek hatására átértékelte a dolgokat, és átlátott Murphy introvertáltságán, rájött, hogy meglehet benne az, ami a sorozathoz kell, a színész pedig be is bizonyította neki ezt azzal, hogy hat szezonon keresztül parádésan játszott a kamerák előtt.

Szerintetek milyen lett volna a sorozat Stathammel a főszerepben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)