Hirdetés

Margot Robbie külön kérte, hogy a Barbie Girl dal benne lehessen a filmben

|

Részben a színésznőnek köszönhető, hogy az Aqua 1997-es klasszikusa helyet kapott a Barbie mozifilmben.

Hirdetés

Amikor megjelent a Barbie mozifilm első trailere, a világ felrobbant egy cuki, rózsaszín porfelhővel. Ahogy elült a felleg, úgy az emberekben felmerült a kérdés, hogy miért is nem az Aqua 1997-es Barbie Girl című számát használták az előzetesben.

Erre sosem érkezett válasz, de később kiderült, hogy a dal bizony ott van a betétdalok listáján (vagy legalábbis annak Nicki Minaj és Ice Spice változata), és része lesz a filmnek. Margot Robbie a Rolling Stone-nak adott interjújában azt is elmesélte, hogy miért.

Hirdetés

"Rákérdeztem Gretanál, hogy »hát hogyan fogjuk beépíteni ezt a számot«. Nem csinálhatunk Barbie filmet a Barbie Girl nélkül. Benne kellett lennie. Greta megnyugtatott, hogy »ne aggódj, találunk neki valami menő helyet«."

Aztán kiderült, hogy nem az eredeti számot fogják elővenni, de ez Robbie szerint nem is baj.

"Egyik nap mondta, hogy »Nicki Minaj és Ice Spice intézi a remixet«. Néztem rá, hogy »együtt, komolyan?« Abban a pillanatban tudtam, hogy a barátnőim teljesen ki lesznek készülve."

A Barbie Girl szerepeltetése egyébként a sors egy nagyon cuki fintora. Aki nem lenne képben a dal történetével, annak annyit kell tudnia, hogy annak idején egy meglehetősen bajos helyzet alakult ki az 1997-es klasszikus körül. Akkor még az ártatlan gyerekfül ezt nem kapta el, de a dal szövege nem éppen arról szól, hogy milyen király babákkal játszani.

A Mattel ki is borult annak idején a szám témáján, és meg is próbálta beperelni az MCA Recordsot, az Aqua észak-amerikai lemezkiadóját. A helyi bíróság kidobta az ügyet, mondván ez egy paródia, így bőven jogi határokon belül van a Barbie baba említésének természete. A Mattel megpróbált fellebbezni, eredménytelenül. Később az Aqua akart visszavágni egy rágalmazási váddal, de azt is visszadobta a bíróság, azt üzenve, hogy "most már legyenek szívesek lenyugodni végre".

Később a Mattel egyébként felhasználta a dalt reklámozáshoz, és most a hivatalos Barbie filmben is fel fog bukkanni. Milyen szép kis befejezése ez ennek a jogi viharnak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)