Hirdetés

GameStar Filmajánló - A Föld után és Transz

|

Ezen a héten két új film érkezik, majdhogynem több Smith-szel, mint amennyit a Mátrixban láttunk.

Hirdetés

A szokásosnál is mozgalmasabb hetet zártunk, már ami a filmipar hírtermését illeti. Kiderült, hogy a Karib-tenger kalózai 5 rendezését a Joachim Ronning és Espect Sandberg párosra (Kon-Tiki) bízták, míg a Tim Burton nevével fémjelzett Alice Csodaországban 2-t a Muppets mozi készítője, James Bobin dirigálhatja. Nem vagyunk meggyőzve…

Hollywood ötlettelenségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a stúdiók rákaptak az interneten terjedő mémek megfilmesítésére, így film készülhet Grumpy Cat morcos arcából, sőt mi több, Sad Keanu szomorú ábrázata 3D-s dísztárgyak képében köszön vissza és csupán idő kérdése, hogy mikor figyel fel rá egy producer. Ennél már csak a transzszexuális szuperhősös rajfilm (nem viccelünk), a SheZow bejelentése durvább, melynek fiú főszereplője baj esetén női szuperhőssé változik át és a 2-11 éves korosztályt célozzák meg vele. A South Park epizódjainak egyikében nem lepődnénk meg rajta, de egy kifejezetten gyerekeknek szóló műsorban… nos, így sem különösebben.

Miközben a mozitulajok a rövidebb trailerekért kampányolnak, M. Night Shyamalan A sebezhetetlen folytatását tervezi, valamint az is kiderült, hogy Penelopé Cruz lehet a következő Bond lány, illetve a Vasember 3 minden idők ötödik legnagyobb bevételét hozta. Várható volt, hiszen Robert Downey Jr. neve igen jól mutat a plakátokon és „páran” a Marvel termékeit is kedvelik.

Marvel után DC. A sötét lovag főgonosza, Joker egyértelműen az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb alakítása volt, amiért a zseniális Heath Ledgert Oscar-díjjal jutalmazták halálát követően. A színész édesapja most megmutatta fia „Joker naplóját”, amibe Ledger jegyzetelt, képeket ragasztott, leírta tapasztalatait annak érdekében, hogy megalkothassa a tökéletes Jokert. 

 

Joker naplójával ellentétben A Föld Után jóval kevesebb pozitív visszhangot kapott, az első értékelések a földbe döngölték Shyamalan új sci-fijét, ennek ellenére érdemes kipróbálni, ahogyan a heti felhozatal másik tagját is. 

A Föld után (After Earth)

Lehetetlenség eldönteni, hogy Will Smith időközben megkopott hírneve vagy M. Night Shyamalan lejtmenete volt a hibás, de a nagy költségvetésű A Föld után nevű sci-fi az első kritikák alapján csúnya buktának tekinthető az Egyesült Államokban, és már csak a nemzetközi premier mentheti meg. Will Smith egy nagyobb, négy éves szünet után tavaly gondolta úgy, hogy a Men in Black 3-mal visszatér a mozikba, majd fel is fogadta Az utolsó léghajlítóval alaposan befürdő Shyamalan-t, hiszen a pletykák szerint Smith saját maga találta ki A Föld után ötletét, mivel egy igazi apa-fia (itt jön képbe a fia, Jaden Smith) történetet szeretett volna elmesélni sci-fi köntösben. Pocsék filmválasztásai ellenére M. Night Shyamalanból a mai napig sem veszett ki a tűz, és az ígéretes alapkoncepcióból - miszerint bolygónkat, ahova egy apa és fia landol egy kényszerleszállás után, ezer éve elhagyta az emberiség – vérbeli sci-fit készíthet Will Smith rutinjával - csak annyi kellett a varázshoz, hogy szívét-lelkét beleadja. A nyomokban az  I.e. 10.000 című filmre emlékeztető A Föld után a kritikusok zöme szerint burkolt szcientológiai reklám, amely könnyen véget vethet a rendre kasszarobbantó filmekkel jelentkező sztár sikersorozatának, de hiba lenne alábecsülniük az Amerikán kívülről érkező bevételek nagyságát. Elsősorban könnyed szórakozásnak, munka utáni feszültséglevezetésnek ajánljuk.

 

(Érdekesség: A Föld után promója közben megkérdezték Will Smith-t arról, hogy benne lenne-e egy újabb Sötét Zsaruk filmben, mire a színész elmondta, hogy három bőven elég neki, de majd megfontolja a dolgot. Hozzátette még, hogy a fiát, Jadent sem akarja látni a franchiseban. Pedig ez lett volna a második tippünk…)

Transz (Trance)

Miután tavaly, a nyári olimpia nyitóünnepségén Danny Boyle felelt Daniel Craig emlékezetes Bond-jelenetéért, sokan szóba hozták a 007-es filmekkel, de az Oscar-díjas brit rendező elutasította a szóbeszédeket és a titkosügynök egy újabb kalandjának megfilmesítése helyett valami egészen másba fogott bele. A Transz című thriller igen érdekes alapszituációval bír, hiszen egy aukciósház alkalmazottját (James McAvoy) állítja középpontba, aki besegít egy műkincs elcsórásában, csakhogy balesetet szenved, és az amnéziája miatt elfelejti, hová is rejtette – ebben lehet segítségére a hipnózis. Danny Boyle láthatóan nem bízta a véletlenre a történet kérdését, és azt a személyt kérte fel a megírására, akivel már a Sekély Sírhant és a Trainspotting esetében is együtt dolgoztak – ő John Hodge. A Transz szkriptje remek táptalajt biztosít a gondosan megválogatott színészeknek (James McAvoy, Rosario Dawson és a kellemes meglepetésnek bizonyuló Vincent Cassel), valamint a pörgős eseményeknek és magával ragadó háttérzenének, amelyek pillanatok alatt képesek „hipnotizálni” a nézőt.  Egy próbát megér.

 

(Érdekesség: James McAvoy hamarosan újra X professzor bőrébe bújhat, ugyanis 2014 júliusában mozikba kerül az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, amely majd' minden eddig megismert mutánst felsorakoztat.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)