Hirdetés

Meghalt Balltze, az internet egyik legismertebb mémmé vált kutyája

|

A Cheems mémként ismert híres eb betegségben hunyt el, gazdája jótékonykodást tervez.

Hirdetés

Megunhatatlanok a kutyás mémek, a legnépszerűbbek között pedig ott van Balltze is. A shiba inu 2017-ben vált világhírűvé, amikor hongkongi gazdája megosztott róla egy olyan képet Instagramon, ahol némileg gyanakodó, de inkább nyomott fejet vág a kutyus. A kép remek mémalapanyag volt, és nem is váratott sokáig a népszerűség: ebből alakult ki ugyanis a Swole Doge vs. Cheems meme, amelyet mindenki látott már: amikor a kép egyik oldalán az erős, a másikon a gyenge eb látható. 

A másik híres mémje a baseballütővel fejbevágós Bonk, és az abból kialakult Go To Horny Jail, amit általában akkor alkalmaznak, ha valaki túlságosan is fel van ajzva és le szeretnék hűteni a kedélyeit. 

Balltze tehát szép kis pályafutást könyvelhetett el mémként az interneten és gondoskodó gazdája szeretetteljes életet biztosított neki a valóságban, azonban a shiba inu tizenkét éves korában, betegség következtében most elhunyt.

Hirdetés

A szomorú hír a hivatalos Instagram-fiókján keresztül jött, a bejegyzésből pedig kiderült, hogy Balltze nem ébedt fel a műtét miatti altatásból. Az volt az eredeti terv, hogy a sikeres beavatkozást követően kemoterápiát vagy más hasonló kezelést alkalmaznak nála, de erre már nem fog sor kerülni. Gazdája elmondta, hogy szeretné, ha senki sem keseregne: 

"Ne szomorkodjatok, kérlek, emlékezzetek az örömre, amit Balltze hozott a világnak. Egy shiba inu kerek, mosolygós arccal összeköt benneteket és engem, sok embernek segített a járvány idején és sokaknak sok örömet szerzett, de most a küldetése befejeződött. Úgy hiszem, szabadon szaladgál az égben és sok finom ételt fogyaszt az új barátaival. Ő mindig a szívemben lesz. Remélem, hogy továbbra is örömet tud okozni mindenkinek az online világban, ez az egyetlen szerény kérésem."

Balltze orvosi ellátását és kezeléseit a rajongóktól beérkezett adományokból és a webshopban árult termékekből, például kitűzőkből tervezték állni, de így végül különböző állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteknek fogják adozmányozni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)