Hirdetés

Meghalt egyik kedvenc rajzfilmes kutyusunk, Scooby-Doo alkotója

|

Ken Spears 82 éves volt, pénteken hagyott itt bennünket.

Hirdetés

Ken Spears neve a Scooby-Doo rajzfilmek megalkotójaként vált ismerté. Társával, Joe Rubyval együtt találták ki a paranormális(nak tűnő) bűntények után nyomozó falánk kutya történetét. Ruby kevesebb mint 3 hónappal ezelőtt elhunyt, múlt pénteken, azaz november 6-án pedig Spears is követte őt.

A halál oka a hírek szerint Lewy-testes demencia volt, Spears otthonában, békésen távozott el. A szomorú hírt fia, Kevin Spears jelentette be. 

Hirdetés

A  Scooby-Doo sorozat első inkarnációja 1969-től 1976-ig futott a CBS tévécsatornán. Később több spin-off széria is készült (Scooby-Doo újabb kalandjai, A Scooby-Doo-show, Scooby-Doo és Scrappy-Doo), majd a közvetítései jogok az ABC adóhoz kerültek. Itt a Scooby-Doo, a kölyökkutya című sorozatban a szereplők fiatal, 12 éves verzióinak kalandjait követhettük nyomon. Ezután a The WB és a Cartoon Network csatornákon is sorra érkeztek az újabb feldolgozások.

Ken Spears és Joe Ruby duója egyébként nem csak a Scooby-Doo szériát indította be (ők készítették el az első 25 epizódot, melyek közül az első ötöt teljes egészében ők is írtak, a későbbi részeknél pedig a történetet találták ki vagy szerkesztették), hanem többek között a Superman és az Alvin és a mókusok rajzfilmsorozatokban is közreműködtek.

Ken Spears 82 éves volt. Nyugodjék békében.

Nyitókép: Movieweb

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)