Hirdetés

Menő gengsztermozi lenne a Vuk - akciófilmes előzetest kapott a klasszikus magyar rajzfilm

|

Dargay Attila 1981-es Vukjának jeleneteit úgy vágták össze, mintha egy akciódús bosszúfilmhez készültek volna.

Hirdetés

Számos legendás alkotással járultak hozzá magyar művészek a rajzfilmkultúra gazdagodásához. Különösen termékeny volt ilyen szempontból a '70-es évek első felétől a '90-es évek közepéig terjedő időszak. Ekkor született meg többek között a Vili, a veréb, a Sárkány és papucs, A hercegnő és a kobold, a Macskafogó, a Szaffi, de a Fekete István regénye nyomán készült Vuk is.

A kis róka drámai momentumokban és humoros pillanatokban egyaránt bővelkedő kalandja keserédes felnövéstörténet, amit mindenkinek érdemes látnia, és nem feltétlenül csak gyerekkorában. Ugyanakkor csak vágás (és megfelelő aláfestő zene) kérdése, és máris olyan benyomást kelt, mintha egy Hollywoodban készült bosszúfilm lenne.

Hirdetés

A szóban forgó trailer alkotója, Varga Ákos már évekkel ezelőtt eljátszott a gondolattal, hogy miként festene a Vuk egy "egy bosszútól fűtött amerikai gengszterfilmként", nemrég viszont tényleg nekiállt, hogy megvalósítsa tervét. Tekintve a főhős gyermekkorában bekövetkezett tragédiát, minden oka meg is lenne rá, hogy bosszút álljon a simabőrűn, vagy ha mást nem is, de azt megtorolja, hogy 27 évvel az első rész után megcsinálták a minden tekintetben vállalhatatlan folytatást Kis Vuk címmel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)