Hirdetés

Napi büntetés: 15 perces orosz rövidfilmek előzeteseként adják le a Barbie-t

|

Oroszországban hivatalosan be sem lehetne mutatni, mégis rózsaszínbe öltözött filmrajongók menetelnek a multiplexekbe, kezükben egy hazai kisfilmre szóló mozijeggyel.

Hirdetés

Amikor Oroszország lerohanta Ukrajnát, akkor rengeteg filmstúdió (és játékkiadó) vonult ki az országból, és tiltották meg termékeik ottani forgalmazását. Az orosz nép választott vezetői nem aggódtak emiatt, hiszen, ahogy azt Andrej Malisev miniszterhelyettes is megmondta, ez majd "ösztönzi az orosz filmek és tévésorozatok gyártásának növekedését, ami hozzájárul a hazai filmipar fejlődéséhez".

Ez olyannyira igaznak bizonyult, hogy egy orosz kisfilm egyenesen tömegeket vonz be az ottani vetítőtermekbe.

Azt Malisev már valószínűleg nem mesélné ekkora hévvel, hogy a vetítőtermekben a Barbie teljes kalózmásolatát játsszák le "előzetesként". A BBC helyi tudósítója szerint a mozik mind a terjesztéssel kapcsolatos szabályokat, mind a helyi törvényeket megszegik, és nem is nagyon titkolják. Egy bevásárlóközpontban például rögtön az élelmiszerosztály mellett talált rózsaszín lufikat a tudósító, rózsaszín popcornnal, valamint egy életnagyságú Barbie és Ken figurapárossal együtt.

Hirdetés

A nézők teljes rózsaszínbe öltözve sorakoznak fel a moziterem kapujában, hogy megnézhessék a Barbie-t. A Sky News adatai alapján a kalózvetítések már vagy 1 millió fontot hoztak az illegális vetítőtermeknek. Ha valami, akkor ez tökéletesen illusztrálja, hogy az orosz népet mennyire hidegen hagyják a basáskodni próbáló politikusok.

Martina Butina orosz képviselőnőnek volt is pár keresetlen szava a film kapcsán:

"Néhány lány - különösen tinédzser korában - megpróbál olyan lenni, mint egy Barbie-baba, és kizsigerelik a saját testüket."

Emellett hozzátette, hogy a film egyébként sem kapott forgalmazási engedélyt, így törvénytelen cselekedet annak vetítése. A törvények betartatásával kapcsolatban a BBC riportere a következőt vetette fel:

"Ön a törvények betartásának fontosságáról beszél, miközben Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az ENSZ szerint ezzel teljes mértékben megsértették a nemzetközi jogot."

A cinikus választ előre borítékolni lehetett:

"Oroszország megmenti Ukrajnát és megmenti a Donbászt."

A beszélgetés itt véget is szakadt, ami talán jobb is mindenkinek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)