Hirdetés

Ő lehetett volna Gandalf, ha nem Ian McKellen formálja meg a varázslót A Gyűrűk Ura-filmekben

|

Több, ismert név is felmerült a szereppel kapcsolatban.

Hirdetés

Talán abban megegyezhetünk, hogy a most 84 éves Ian McKellen egyik legemlékezetesebb alakítása A Gyűrűk Ura-filmekhez köthető, melyekben a mostanra már ikonikussá vált Gandalfot keltette életre. A színész az évek során teljesen összenőtt a szereppel, még 20 évvel a A Gyűrűk Ura-trilógia után is arról beszélt, hogy szívesen bújna ismételten a karakter bőrébe, például A hatalom gyűrűi sorozatban, még annak ellenére is, hogy ez jóval az eredeti trilógia eseményei előtt játszódik.

Bármennyire is imádjuk és szeretjük a legendás McKellent, nem mehetünk el szó nélkül azon tény mellett, miszerint eredetileg nem őt szemelték ki Gandalf megformálására.

Hirdetés

Erről maga a színész beszélt még egy 2023-as interjú során, ahol elmondta, eredetileg Anthony Hopkinsot választották volna a szerepre. Ez talán annyira nem is meglepő, elvégre Hopkins akkoriban sokkal felkapottabb színésznek számított, McKellen csak valamivel később, a 2000-es X-Men filmmel vált igazán ismertté, ami éppen csak egy évvel A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége előtt került a mozikba. Azonban azt, hogy Hopkins végül miért mondott nemet a felkérésre, a mai napig nem tudni, McKellen sem fejtette ki bővebben.

Érdekesség, hogy a James Bond-filmek sztárja, Sean Connery neve is felmerült Gandalf megformálásával kapcsolatban, de végül nem érezte annyira magáénak a szerepet, hogy igent mondjon a felkérésre.

Rajta kívül még előkerült David Bowie (Fantasztikus labirintus), Christopher Plummer (A muzsika hangja) és Sam Neill (Jurassic Park) neve is a szereppel kapcsolatban, de igazából egy cseppet sem bánjuk, hogy végül McKellenre esett a választás, sőt, igazából ma már szinte lehetetlen lenne mást elképzelni Gandalf bőrében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)