Hirdetés

Petíció indult, hogy Liam Neeson szinkronhangja továbbra is Csernák János lehessen

|

Nem meglepő, hogy a magyar filmrajongók nem túl lelkesek, ha lecserélik kedvenc színészeik magyar hangját.

Hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy Liam Neeson megszokott és közkedvelt szinkronhagja nem tér vissza a színész következő filmjében a hazai mozikban, a hírek szerint Mihályi Győző, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke váltja majd, aki a hírek szerint Neeson mellett Richard Gere-nek is magyar szavakat ad szájába a továbbiakban.

A helyzet kapcsán Csernák Facebook-posztban fakadt ki, egyenesen sértésnek nevezte azokat a méltatlan anyagi körülményeket, amivel munkáját honorálták volna. Elmondása szerint egy A-ligás világsztár filmjének szinkronjáért (közel 100 tekercsről beszélünk) "40 valahány ezer forintot" kapott volna, amiből még lejön az adó, és a benzinköltség is. A színész problémája nem ismeretlen jelenség, szakmai körökben hosszabb ideje téma a hazai szinkron méltatlan helyzete és megbecsülésének hiánya.

Hirdetés

Most rajongói petíció is indult, amelynek létrehozója szerint fontos kiállni Csernák mellett, mivel "a magyar szinkron régóta lejtmenetben van, ám ennek kevesen mernek hangot adni, a színészek ugyanis attól félnek, hogy többé nem hívják őket. Csernák János bátran kiállt szeretett szakmája mellett, még annak az árán is, hogy pontosan tudja azt, hogy kiállása miatt mellőzötté válhat a szinkronban". A petícióval azt szeretné elérni, hogy ismét Csernák János szólaltassa meg Liam Neesont és Richard Gere-t.

"Ne várjuk meg, hogy Harrison Fordot is más szinkronizálja!"

- teszi hozzá.

A petíciót ide kattintva írhatod alá.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)