Hirdetés

Pókfajt neveztek el Tom Hardy Venomjáról

|

Csak nehogy a Harrison Ford nevét viselő kígyó elkapja.

Hirdetés

Harrison Ford megnyugodhat, ezúttal nem őt szemelték ki a tudósok egy újabb veszélyes állat neve kapcsán, és egyébként is róla már elneveztek egy pókot (Calponia harrisonfordi), miként egy hangyát (Pheidole harrisonfordi) és egy kígyót is (Tachymenoides harrisonfordi)

Ezúttal Tom Hardy és Marvel-karaktere, Venom szolgált ihletforrásként egy újonnan azonosított ausztrál pókfaj esetében, miután a tudósok olyan jeleket fedeztek fel a pók testén, amik a szimbiótára emlékeztették őket: így "született meg" a Venomius tomhardyi. 

Hirdetés

Az Evolutionary Systematics című folyóiratban megjelent tanulmány szerzői kifejtették, hogy a pók mellkasán található mintákról a Venom fején található mintázat ugrott be nekik, miután a Marvel-antihős összeolvad Eddie Brockkal, akit a filmekben Tom Hardy kelt életre. Ez a felismerés arra késztette a tudósokat, hogy a pókok ezen nemzetségét Venomiusnak kereszteljék el, és a nemzetség egyetlen ismert fajának a Venomius tomhardyi nevet adják. Így néz ki a pók: 

A kutatók információi szerint a Venomius tomhardyi rendelkezik méreggel, de emberre nem ártalmas. Körkörös, függőleges pókhálót készít, és gyakran bújik el a fák ágainak pókselyemmel bélelt üregeiben, ha napközben megzavarják. A példányokat Ausztrália déli részén gyűjtötték be. 

Venommal legközelebb a Marvel's Spider-Man 2 videojátékban találkozhatunk, de a Sony távlati tervei között korábban szerepelt a Venom 3 film is, Tom Hardy-val a főszerepben

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)