Hirdetés

Stephenie Meyer tényleg két új Alkonyat könyvet jelentett be? Ne örülj még azért!

|

Egyre több angol és magyar forrás hozza le, hogy folytatódni fog az Alkonyat-széria, de egyelőre semmi erre utaló jel nincs hivatalosan.

Hirdetés

Ahogy a Titanic-nosztalgia sem múlik el soha már, úgy az Alkonyat sorozaton felnőtt generáció is örök rabja marad a vámpírok és vérfarkasok rémképével fűszerezett romantikus eposznak, jól mutatja ezt az is, hogy Stephenie Meyer újra és újra képes bőrözni a rókát. Éjféli nap című 2020-as könyve a 15 évvel korábbi Alkonyat régóta várt újragondolása, amelyben annyi a hatalmas fordulat, hogy éppenséggel nem Bella Swan, hanem Edward Cullen meséli el a sztorit, és bár a cselekményt jól ismerjük, sikerült ezzel is hatalmas tömegeket megmozgatni. 

Nem csoda tehát, hogy újra és újra felröppen valami pletyka, amivel lehet táplálni a rajongói reményeket, meg kattintást is generálni. Ilyenkor gyakran villámgyors sebességgel terjed a megalapozatlan hír, sajnos volt már olyan is, hogy mi is benéztünk ilyet. De most szinte biztosan állítható, hogy a nagy örömhír, miszerint készül még két Alkonyat kötet, így ebben a formában nem igaz.  

Hirdetés

Több külföldi, majd ennek nyomán magyar oldal is megírta, hogy az írónő bejelentett két folytatást is a népszerű Twilight szériához. Mindegyik cikk megegyezik abban, hogy ezt a forrást linkelik, amely egy 2020-as anyag, az Éjféli nap 1 milliós eladott példányszámát ünnepli, és az írónő valóban nyilatkozik is a jövőbeli terveiről benne. 

"Még két könyv van, amit meg akarok írni. Már a vázlatok megvannak, és egy fejezetet megírtam, talán az elsőből. De most még nem állok készen rá, valami teljesen újat akarok csinálni. Számomra az írás öröme nagyrészt az alkotásból fakad, és nagyon szeretnék egy új világot, új szabályokat és új mitológiát alkotni. A mitológia az én világom."

Ebből tehát még bármi lehet, de szó nincs arról, hogy most, 2023 elején bármivel is többet tudnánk, az meg végképp nem világos, hogy sikerült ebből levezetni azt, hogy Alkonyat könyvek készülnek. Persze könnyen lehet, hogy terjed még más forrás is neten, de az írónő hivatalos oldalán semmit nem lehet találni erről, a közösségi médiát jó ideje nem használja. 

Szóval ne táncoljon senki a telihold fényénél, egyelőre csak abban lehet bízni, hogy új könyvek készülnek, de már ennek az ígéretnek is lassan három éve.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)