Hirdetés

Taylor Swiftből a Harvardon is tananyag lesz

|

A modern popzene szerelmesei imádni fogják Stephanie Burt tavaszi kurzusát, amire már 300 diák jelentkezett is.

Hirdetés

A világ leghíresebb szomszédlánya, Taylor Swift az amerikai egyetemek új kedvence. A Stanfordon az All Too Well című számát elemzik, az Arizona Egyetemen egy szociálpszichológiai-kurzus tárgya lesz, a Berkeley-n pedig "Művészet és vállalkozói tevékenység" órán lesz téma Swift karrierje.

A Harvard új "Taylor Swift és világa" szemináriuma nem az első vagy az utolsó ezek sorában, de tekintettel az iskola hírnevére még a The New York Times is felfigyelt az új előadás hírére.

Hirdetés

Az órát Stephanie Burt, a Harvard angol irodalom professzora fogja tartani, aki szerint Swift olyan érzelmekről énekel, mint a történelem nagyjai. Így fogalmazott ezzel kapcsolatban:

"Ezen a kurzuson rengeteg hagyományosan csodált, régen az angol tanszékeken tanító halott ember szerepel, akiket nemcsak csodálok, hanem tanítok is. Taylor munkássága a tananyag gerincét adja."

Telex által is leközölt cikk információi szerint Burt professzor elő fogja venni Wordsworth munkásságát, Willa Cather regényeit és James Weldon Johnsont is, de az órájának lényegét Taylor Swift életútja adja majd. A tanultakról esszék formájában kell beszámolniuk a diákoknak, és az utolsó esszé felel meg majd a záróvizsgának. Burt nem szereti a vizsgákat, így ezzel akarja puhítani a folyamatot.

"Vegyes érzéseim vannak a záróvizsgákkal kapcsolatban, mert stresszelik az embereket. Fájdalmas őket megírni, és nem szórakoztatóak. A harvardi diákok ráadásul gyakran több olyan órát is felvesznek, amelyek sok időt követelnek tőlük, különösen a leendő orvosoktól. Egyéb kötelezettségeik is lehetnek, melyek felemésztik az idejüket. Ha nem teszel valamit azért, hogy úgy érezzék, hogy muszáj olvasniuk, akkor az olvasást teszik félre."

Burt professzor egyébként Swiftet is meghívta az óráira, de "sajnos a művésznő nagyon elfoglalt", így kénytelen volt nemet mondani.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)