Hirdetés

Te is hallottad a Star Warsból átvett hangeffektet a Halálos iramban 10-ben?

|

Sokan sejtették, hogy ismerős hangot hallottak a film egyik jelenetében, és most maga a rendező beszélt erről.

Hirdetés

Akár jónak tartjuk a Halálos iramban filmeket, akár nem, az tény, hogy a Fast X az elmúlt év egyik legnépszerűbb produkciója lett. Az autós akciózás ismét rengeteg embert vonzott be a mozitermekbe, akik nagyrészt jól érezték magukat a majd 2 és fél órás kaland során.

Volt azonban egy apróság, amire sokak felfigyeltek, de alig akartak elhinni: mintha egy Star Warsból jött TIE vadász jellegzetes süvítése hanzott volna az egyik üldözés közben.

Louis Leterrier, a Halálos iramban 10 rendezője vendégeskedett Josh Horowitz podcastjében, ahol elismerte, hogy igen, az bizony egy TIE vadász hangja volt.

"A legutóbbi filmembe, a Fast X-be beleraktam egy TIE hangját, igen."

Leterrier nem tette hozzá, hogy hol is van a jellegzetes süvítés, de a rajongók megtalálták azt: az 1 óra 54 percnél látható száguldozás közben hallható a hanghatás. Az ikonikus felvételért egyébként Ben Burtt dizájner felelt, aki az 1958-as Roots of Heaven című filmből vette át az elefántok hangját és azt keverte a nedves aszfalton gördülő autók csikorgásával.

Hirdetés

Az eredmény a modern mozitörténelem egyik legikonikusabb hanganyaga lett.

"Bárki (nő, férfi, amerikai, francia, ázsiai), aki jelenleg filmeket készít a 40-es 50-es éveiben, és azt mondja, hogy nem a Star Wars ihlette, az hazudik. Valamelyest mindnyájan a következő »Star Wars« filmet akarjuk megcsinálni."

Leterrier részéről egy nosztalgikus tisztelgés volt a TIE vadász hangjának beépítése a Halálos iramban 10-be, a nyilatkozata pedig most rengeteg rajongót nyugtatott meg világszerte.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)