Hirdetés

Teljesen más irányt vesz a Star Wars a Skywalker kora után, mutatjuk a részleteket

|

A Star Wars: Skywalker kora nagy pofon volt a Lucasfilmnek, nem véletlen, hogy csak óvatosan tervezgetnek. Kathleen Kennedy elmondta, hogy mi vezérli őket.

Hirdetés

Miután 2019-ben bemutatták a Skywalker korát, ami anyagilag ugyan nem, de fogadtatás tekintetében megbukott, a Disney és a Lucasfilm párosa újratervezte a franchise jövőjét. Éveken keresztül inkább sorozatokkal építették a Star Wars univerzumot, és csak néha érkezett hír vagy pletyka arról, hogy milyen hollywoodi rendezők legyeskednek egyes projektek körül - többek között felmerült Rian Johnson, Taika Waititi, Kevin Feige, Damon Lindelof és Patty Jenkins neve is, de egyik projekt sem ért révbe. 

Az április elején megtartott Star Wars Celebration 2023 Lucasfilm's Studio Showcase során aztán a vállalat végre bejelentette az első konkrétumokat, hogy milyen filmekkel tervezik bővíteni a messzi-messzi galaxist a sorozatok mellett: James Mangold az első jediig visz vissza minket, Dave Filoni A Mandalóri és spin-offjainak szálait hozza össze egy fináléba, Sharmeen Obaid-Chinoy pedig visszahozza Rey karakterét (Daisy Ridley), hogy felépítse az új Jedi Rendet. 

Hirdetés

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy készségesen válaszolt utána a többi felmerülő kérdésre is, így kiderült többek között, hogy Kevin Feige projektje nem is létezik, Taika Waititi dolgozik a saját forgatókönyvén, Rian Johnson trilógiája nem halad, mivel a rendező mással van elfoglalva, Patty Jenkins Rogue Squadronja pedig talán megvalósulhat egyszer, de nem feltétlenül filmként. 

Kennedy most a Collidernek nyilatkozva árulta el, hogyan közelítik meg az új Star Wars történeteket: szerinte elsősorban a történet és az érintett emberek szempontjait tartják szem előtt az új projekteknél, szóval ha még ha lenne is késztetés arra, hogy évente egyet-kettőt összehozzanak, csak az ütemterv kedvéért nem fogják megtenni, kizárólag akkor, ha úgy érzik, hogy készen állnak.

Azt is elmondta, hogy jelenleg nem terveznek egyetlen filmnek sem folytatást, a stúdió pedig minden lehetőséget mérlegelni fog, mielőtt több újdonságot jelentene be, mint amennyit kezelni tud. A Lucasfilm elnöke arról is beszélt, hogy nem szeretnének összekötni mindent mindennel:

"Úgy tekintünk ezekre, mint olyan lehetőségekre, amelyekkel az emberek bárhonnan beléphetnek a Star Wars világába, és nem érzik azt a terhet, hogy "Ó, Istenem, mindent be kell pótolnom, ami korábban készült"." Szóval nem igazán beszélünk trilógiákról. Nyilván amit Rey csinál, az egy folytatása annak, amit George [Lucas] alkotott, és amire mi építettünk. Amit a többi filmet illeti, azok különálló történetek lesznek, de lesz köztük kapcsolat. A kapcsolat valójában a jedik átfogó története. Ez az, amit mi szem előtt tartunk."

Mit gondoltok erről az egészről? Ha esetleg még nem fedeztétek fel, a Puliwood szavazásában voksolhattok is rá, hogy melyik Star Wars projektet várjátok a leginkább. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)