Hirdetés

Tönkretette a Rómeó és Júlia főszereplőinek karrierjét, hogy Zefirelli meztelenkedésre kényszerítette őket

|

A két színész perel. Akkoriban nem volt #metoo, nem tudtak tiltakozni a kiskorú színészek - mondta ügynökük.

Hirdetés

500 millió dollárra perli a Paramount stúdiót Olivia Hussey és Leonard Whiting, mert állításuk szerint nagyon sokat szenvedtek és karrierjük is megfeneklett az 1968-as Rómeó és Júlia miatt. Szexuális bántalmazás és csalás miatt indították a pert. Hussey 15, Whiting 16 éves volt, amikor a filmet forgatták, amelyben szexjelenetük is volt, ráadásul túl sokat mutattak a testükből.

Mint elmondták, Franco Zefirelli rendező megígérte nekik, hogy a forgatás végén felvett ágyjelenet kedvéért testszínű alsóneműt kapnak, végül azonban úgy döntött, meztelenkedniük kell. Megígérte, hogy nem mutatnak semmit, ám a kész filmben Whiting feneke és Hussey mellei is látszanak.

Hirdetés

A színészek szerint a három éve elhunyt rendező tehát átverte őket. Menedzserük, Tony Marinozzi elmondta: 15-16 évesen nem volt lehetőségük ellentmondani, és különben is a barátjuknak hitték Zefirellit.

Nem volt #metoo

- fogalmazott.

A két színész a kereset szerint sokat szenvedett a film miatt, és karrierjük sem indult be, hiába tűnt hatalmas áttörésnek a két szerep. A jelenet ráadásul jogsértő is, hiszen kiskorúakat mutatnak benne meztelenül. A pert Kaliforniában indították, mert ott átmenetileg felfüggesztették az ilyen bűnügyek elévülését, így a most 55 éves film is támadható.

Olivia Hussey-nak pár éve még nem volt baja az ominózus jelenettel: mint 2018-as interjúiban elmondta, akkoriban az ő korában még senki nem vállalkozott ilyesmire, de a film indokolta a meztelenkedést, és a forgatás közben el is feledkezett arról, hogy nincs rajta ruha  - emlékeztet a 24.hu.

"Nem volt nagy ügy" - fogalmazott a színésznő.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)