Hirdetés

Trailert kapott az ukrán háborút feldolgozó nyomozós dráma

|

A Stay Online az egyre népszerűbb Screenlife formátumban dolgozza fel a szomszédunkban dúló konfliktus brutalitását.

Hirdetés

Július 10-e fémjelezte az ukrajnai háború 500. napját, ám egyelőre jele sincs annak, hogy a belátható jövőben véget érhet az agresszor orosz fél által csak "különleges katonai hadműveletként" hivatkozott konfliktus, amely az ENSZ független adatai alapján már legalább 8800 halálos áldozatot szedett a civilek sorában.

A háború ezen oldalát, vagyis a hétköznapi emberek szemszögét mutatja be az az új ukrán dráma, amely július 22-én debütál a montréali Fantasia Film Festival programjában, most pedig egy trailer is befutott hozzá.

A Stay Online című alkotás a manapság népszerű Screenlife formátumot követi, amelyben a cselekmény szinte teljes egészében okostelefonok, tabletek és számítógépek képernyőjén bontakozik ki. A történet főszereplője egy fiatal ukrán lány (Liza Zaitseva), aki önkéntesként jelentkezik a hazája védelmének támogatására.

Hirdetés

Eredetileg az lenne a feladata, hogy egy cég által adományozott laptopra telepítsen egy katonai szoftvert, majd juttassa el a frontvonalon szolgáló bátyjának, ám egy napon felveszi vele a kapcsolatot a számítógép előző tulajdonosának 8 éves fia, aki kétségbeesetten próbálja megtalálni az eltűnt szüleit. A sors úgy hozza, hogy végül a főszereplő lesz a magára maradt gyermek egyetlen reménye, a háború sújtotta országban azonban óriási akadályokba ütközik a segítségnyújtás.

A Stay Online rendezője az elsőfilmes Yeva Strielnikova, aki a történet megírásában is aktív szerepet vállalt. A Varietynek nyilatkozva a rendezőnő megosztotta, hogy a sztori ugyan fikciós, de nagyban merít a 2022 márciusában lezajlott bucsai mészárlásból, melynek során a megszálló orosz erők ukrán adatok szerint több mint 400 polgári személyt gyilkoltak meg.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)