Hirdetés

Kalózokra vadászott, de saját weboldalát is letiltatta a Warner

|

A filmstúdió néhány fontosabb filmjének kalózmásolatait szerette volna eltüntetni a Google találatai közül, de véletlenül saját weboldala eltávolítását is kérte több más hasznos linkkel együtt.

Hirdetés

Több filmstúdióhoz hasonlóan a Warner Bros. is minden lehetséges eszközt bevet alkotásai kalózmásolatainak terjedése ellen. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy a Google-től kérik egyes jogsértő megosztóoldalak törlését a keresési találatok közül. Nemrég azonban kicsit figyelmetlenül tették mindezt.

Egész pontosan nem a Warner, hanem a stúdió képviseletében a Vobile nevű cég követte el a hibát, ami kifejezetten a szellemi termékek megfelelő bevételének biztosítására specializálódott. Amint az a részben a Harvard által működtetett adatbázisból kiderül, a cég egyszerre több száz link törlését kérte a Google-től, köztük a 300, a Mátrix, A sötét lovag, a Batman: Kezdődik!, vagy éppen a Szerencsecsillag című film illegális letöltését megnehezítendő. Csak hogy nem vették észre, hogy a kalózoldalak közé néhány teljes mértékben legális link is került, ahogy az alábbi screenshotokon is látszik.

Mátrix:

A sötét lovag:

Szerencsecsillag:

Többek között azoké az oldalaké, ahol az Amazontól, vagy a Skytól lehet jogszerűen megvásárolni vagy kibérelni némelyik filmet, de több helyen a Warner saját site-ját is kalózként jelölték meg a Google számára. A keresőmotor üzemeltetői viszont észrevették a hibát és a Warner partnereinek nem okoztak galibát, de a stúdió saját oldalának eltávolítása a találatok közül még elbírálás alatt áll. A mi napunkat mindenesetre feldobták ezzel a bakival.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)