Hirdetés

Az új konzolok elcsalogatják a fejlesztőket a PC-től

|

Egy felmérés szerint az új konzoloknak egyre nagyobb vonzereje van a fejlesztők számára a PC-vel és a mobil platformokkal szemben.

Hirdetés

Általában elő szokott fordulni, hogy amikor egy konzolgeneráció a vége felé közeledik, az lehetőséget ad a PC platformnak arra, hogy egy kicsit visszaerősödjön, miközben a hardveres képességekben lehagyja az öregedő játékkonzolokat. Ez természetesen az utóbbi generáció esetében is megtörtént, viszont egy új felmérés azt mutatja, hogy a jelenlegi konzolgeneráció ismét kezdi visszacsalogatni a játékfejlesztőket.

A TIGA legutóbbi felmérése szerint a megkérdezett játékfejlesztők fele tervezi, hogy fejlesszen a jövőben a jelenlegi generációs konzolokra. Pillanatnyilag a 17% fejleszt Xbox One-ra és 15% fejleszt PS4-re. Nem tűnhet ez nagyon soknak, de korábbi felmérések azt mutatták, hogy az utóbbi időben a fejlesztők inkább a PC-k és a táblagépek felé vették az irányt.

Ennek ellenére abból a 70%-ból, akik jelenleg iOS eszközökre fejlesztenek, csak a 63% az, aki ezen a platformon szeretné továbbra is folytatni. A PC-s fejlesztők esetében ez a szám 63%-ról esett 48%-ra, ami egy még komolyabb csökkenést jelent. Persze nem ez az első eset, hogy fordult a kocka, könnyen előfordulhat, hogy a mostani generáció végén ismét megfordul a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)