Hirdetés

Az új Silent Hill játék megjelenése után a rajongók a sírba kívánják a szériát

|

Az interaktív sorozat olyannyira elkeserítette a franchise szerelmeseit, hogy szerintük jobban jártak volna, ha a Konami hagyta volna azt a feledés homályába merülni.

Hirdetés

Ha valamit a Silent Hill: Ascension "javára" írhatunk, az az, hogy egyedi módszerrel hozta vissza a szériát a köztudatba. Amit kaptunk, az egy gyakorlatilag ingyenesen "játszható" narratív élmény, ahol a nézők befolyásolják az eseményeket. A gond, hogy a felhasználó felület borzalmas, minden menü dolgokat akar eladni, és a kínált tartalom minősége nagyon messze van egy AAA horrorkalandtól.

Ebben a cikkben részleteztük a dolgok működését, de a lényeg, hogy a nézők szavazhatnak IP-pontok elköltésével az interaktív széria egyes eseményeinek befolyásolására. Ha lejárt a szavazati periódus, akkor kapunk egy mini sorozatrészt, amit együtt nézhetünk a többiekkel. A premier alatt chatelni is lehet, de a chat moderálatlan, pénzzel nagyon könnyű befolyásolni, hogy mi van a beszélgetés élén, így pont olyan kommentek kerülnek előre, amilyenekre gondoltok.

Hirdetés

Mindezt körbefonja egy Battle Pass, aminek prémium verziójával felöltöztethetijük avatárunkat, aki vagy benne lesz a műsorban, vagy nem. Az egész egy nagy katyvasz, ami azt szeretné, hogy folyamatosan fogyaszd a gyér tartalmat és fizess, amennyit csak bírsz. A közönség nem boldog.

"Őszintén borzalmas. A felhasználói felület mindent eltakar, az animációk lassúak és alacsony minőségűek és az egész úgy néz ki, mint valami alacsony költségvetésű indie játék hét évvel ezelőttről. Ráadásul Battle Passünk van egy TV sorozathoz, aminek a döntéseit 4 nap lezavarni, az írása bizarr, a chat szitkozódással van tele... Nem hiszem el, hogy a Konami úgy döntött, ezzel fogja feltámasztani a Silent Hillt. Halottnak kellett volna hagynia, ha szerintük ez az, ami elfogadható."

A /r/silenthill subreddit lakói hihetetlenül állnak a helyzet előtt. A fenti csak egy komment volt a tömegekben érkező kritikák tengeréből.

"Az egész katasztrofális. Merev animációk, fura ütemezés, sablonos karakterek, gyér szinkronmunka, besuvickolt Silent Hill-érzet, céltalan döntések...és meg se említettem a nevetséges rossz prezentációs formátumot."

Érdekes lesz figyelni, hogy hogyan alakul a közvélemény, ahogy haladnak majd a hetek, és tovább gyűrűzik a Silent Hill: Ascension története. Szerencsénkre a Konami elvileg több teljes értékű Silent Hill projekten is dolgozik, így azok remélhetőleg minőségi szórakozást kínálnak majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)