Hirdetés

BREAKING: iPhone-ra is megjelenik az Assassin's Creed Mirage és a Resident Evil Village

|

Annyira erős hardvert kaptak az Apple csúcsmobiljai, hogy a PC-re és HD konzolokra gyártott AAA kategóriás címek is elfutnak rajtuk.

Hirdetés

Az előzetes beharangozónak megfelelően ma este sor került az Apple Wonderlust fantázianevet viselő eseményére, ahol hivatalosan is bemutatkozott az iPhone 15 mobilcsalád, amely négy modellel indít támadást a pénztárcánk ellen. Miközben az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus párosa funkcionalitás tekintetében elkezdett felzárkózni nagyobb testvéreihez, a drágább iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek anyagfelhasználás és teljesítmény tekintetében tettek egy jó nagy lépést előre.

Az utóbbiakban már az első, 3 nanométeres gyártási technológiával készült chip, az A17 processzor dolgozik, amely 10 százalékkal múlja felül elődjét, ha hihetünk az Apple-nek. Ezzel párhuzamosan a Neural Engine hatékonysága a kétszeresére nőtt, és a GPU teljesítménye is javult 20 százalékkal, minek következtében lehetségessé vált hardveres ray tracing-támogatás.

Hirdetés

Az utóbbi ugyanúgy vonatkozik az AR-alkalmazásokra, mint a játékokra, ráadásul nem csak kifejezetten mobileszközökre fejlesztett címeket tud majd szebb és látványosabb formában futtatni az iPhone 15 Pro/Pro Max duó. Az Apple konkrétan megnevezte, hogy még az év vége előtt olyan, a PC-s és konzolos AAA kategóriába tartozó alkotások érkeznek a legerősebb okostelefon-variánsaira, mint a Death Stranding, a Resident Evil Village és az idén tavasszal debütált Resident Evil 4 remake, 2024 első felében pedig az Assassin's Creed Mirage is csatlakozik hozzájuk.

Érdekes lesz majd látni, hogy az említett címek mennyire izzasztják meg a gyakorlatban az iPhone 15 Pro és a Pro Max hardverét, valamint hogy a Ubisofton, a Capcomon és a 505 Gamesen kívül más kiadó is nyit-e a platform felé.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)