Hirdetés

Ilyen, ha egy védelmi miniszter tervez pasziánsz játékot

|

Egy érdekes, újfajta, és meglehetősen kompetitív pasziánsz készült el Winston Churchill kedvenc játékát alapul véve. Ja, és Donald Rumsfeld volt védelmi miniszter tervezte.

Hirdetés

Megvan még valakinek Winston Churchill híres mondása, miszerint ha a poklon mész keresztül, menj tovább? Ezt majd lehet mantrázni, miközben a Churchill Solitaire tábláját bámulod üveges tekintettel megváltásra várva. Ilyen kemény az új pasziánsz.

Churchill kedvenc játékát az Egyesült Államok volt védelmi minisztere, Donald Rumsfeld mutatta be diktafonra diktálva a szabályokat, ehhez még hozzátette elképzeléseit a játékkal kapcsolatban, ezt valósították meg a fejlesztők, így készült el a ma iOS eszközökre megjelent Churchill Solitaire. A későbbiekben Androidra is megjelenő játék az eredeti pasziánsz egy durván nehezített változata, amiben egyébként komoly online játékmód is van, így aki szeret laddereken versenyezni, az komolyan rákattanhat az első látásra egyszerűnek tűnő kártyajátékra.

A legenda szerint Churchill a második világháború idején sokat játszotta ezt a játékot, hogy fejlessze taktikai érzékét. A játék kampánya ezt igyekszik visszaadni, megjelenítve sok háborús színteret, és sok helyzetben Churchill híres idézeteit.

"Itt nincs kérdés, ez a játék megköveteli a stratégiai gondolkodást, hogy folyton előre gondolkodj, és soha ne add fel" -  ez viszont éppenséggel Rumsfeld tanácsa a kezdőknek.

"A játék korai szakaszában elkövetett hiba könnyedén elbaltázhat egy olyan menetet, ami egyébként nyerhető lett volna. Ez igaz az életre is. Ez a pasziánsz nagyon kemény, az esélyed ellened szólnak" - szól az intelem.

A dolgot picit megkönnyíti, hogy a játékban lehetőség van tippek igénylésére, és elkövetett lépések visszavonására, ezekért viszont fizetni kell.

A játék ingyenesen letölthető, és ha kipróbálnátok, javasoljuk, hogy a legkönnyebb fokozaton kezdjétek. Azzal is lesz elég gondotok az elején.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)