Hirdetés

A táblagépek lehagyhatják a konzolokat négy éven belül

|

A mobil eszközök teljesítménye olyan gyorsan növekszik, hogy már pár éven belül legyűrhetik az asztali konzolokat - legalábbis az EA képviselője szerint.

Hirdetés

Az EA pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen szerint a táblagépek sokkal fontosabbá válnak majd a gamerek számára. Az biztos, hogy a teljesítmény nemsokára eléri egy-egy konzol szintjét, de ha mondjuk a GameStar szerkesztőségében valaki egy ilyet mondana, Mocsy és Chava azonnal hisztérikus nevetésbe kezd (bár mondjuk most lapleadás van, ilyenkor Mocsy főleg a villámfénynél őrült kacagós szettet tolja, de ebbe ne menjünk bele).

“Leginkább a mobil eszközök számítási teljesítményétől vagyunk izgatottak, és hogy az milyen ütemben fejlődik” - mondta Jorgensen az idei Technology, Internet & Media Conference eseményen. “Ez azt is jelentheti, hogy 3-4 éven belül a tabletek elérhetik egy konzol erejét. Ennek köszönhetően egyre többen nyitnak majd a konzol stílusú mobiljátékok felé.”

Lehet, hogy nemsokára lejár az egyszerűbb alkalmazások ideje, és az EA is szeretne egy olyan játékélményt kínálni, ami mély és lebilincselő, ugyanakkor nem kötelezi a játékost, hogy órákra benne ragadjon. “Lehetsz a nappalidban, a buszon vagy egy haverod házában. Egy sokkal inkább hordozható élmény lesz ez, mint ma. Ez hatalmas lehetőség számunkra" - teszi hozzá Jorgensen. Ilyesmit persze már évek óta hallunk, de egyelőre a tower defense és egyszerű akciópompákon kívül nem volt részünk csodában (a Heroes III tabletes portja például csapnivaló lett - HP).

Jöhetne komolyabb játékfelhozatal mobilon vagy táblagépen? A piac ezt az irányt diktálja, kérdés, hogy ki áll készen erre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)