Hirdetés

Time Geeks: Find All! - iPhone/iPod Touch teszt

|

Garantáltan kifolyik a szemed!

Hirdetés

Itthon nem örvend akkora népszerűségnek az Egyesült Államokban hódító játék, a Where's Waldo, melyben egy meglehetősen részletgazdag képen, általában egy tömegben kell megkeresni egy bizonyos Waldo nevű, piros sapkás, csíkos pulóveres, szemüveges fiatalembert.

A Time Geeks: Find All! lényege is hasonló, azonban itt a játék fő módjában, a History módban különböző tárgyakat és embereket kell az időben utazva a nyolc helyszín mindegyikén megtalálni. A helyszíneken rengeteg utalást találhatunk különböző videojáték-klasszikusokra, illetve híres sorozatokra, főleg a Lost szigete tér vissza a gyönyörűen megrajzolt pályákon. A Pixel Art stílus egyébként remek hangulatot kölcsönöz a játéknak, főleg hogy a készítők modernizálták egy kicsit, ami duplájára emeli az élményt. A játék egyszerű, minden pálya elején megkapjuk az utasítást, hogy kit vagy mit kell megkeresnünk, majd ráböknünk, mielőtt lejárna az idő. Minél gyorsabban teljesítjük a feladatot, annál több csillagot kapunk, melyekkel jutalmak oldhatóak fel, úgy, mint a jó pár mini-játék, új játékmódok, illetve a szigetépítőhöz tartozó elemek, utóbbira később még visszatérek.

A játék olyan jól van felépítve, hogy addig fogunk vele játszani, míg minden csillagot meg nem szerzünk. A megkeresendő dolgok természetesen mindig máshol vannak elrejtve a pályán, ezzel még nehezebbé téve a megtalálásukat. Nehezíti a dolgot az is, hogy különböző madarak, repülők, lebegő autók, és hőseink időgépe is kitakar részeket a képernyőből. Utóbbi rettenetesen idegesítő, de elég csupán rábökni az időgépre, és elrepül, így egyel kevesebb problémánk lesz. Érdemes először a nyitottabb területeken keresni a célpontokat, hiszen így nagyobb esélyünk van észrevenni. Az irányítás kétféleképpen történhet, a kamerát mozgathatjuk az ujjunkkal, vagy a készülék mozgatásával, nekem előbbi jobban bevált. Ha meglátjuk az épp keresendő tárgyat vagy élőlényt, csak rá kell böknünk, és a játék elfogadja...vagy nem. Sajnos túl nagy pontosságot igényel ez a mozdulat, ráadásul ha olyan helyre nyúlunk, ahol semmi számunkra használható nincs, akkor gyorsabban fogy az időnk, ami meglehetősen idegesítő. Érdemes használni a képernyő bal alsó sarkában található nagyítót, mellyel közelebb hozhatjuk a pályát, így kevesebb az esély arra, hogy rossz helyre nyomjunk.

A History mód mellett található még hét kihívás, egy relax mód amiben a főszereplőket kell megtalálnunk, de nincs időkorlát, és van egy arcade mód, melyben válogatott földönkívüliek bújtak el a pályákon. A szigetszerkesztő módban a már feloldott tárgyakból megépíthetjük álmaink szigetét, melyet megoszthatunk Facebookon, vagy elmenthetünk a készülékünkre. Sajnos nem játszhatunk rajta, de azért kiélhetjük kreativitásunkat. A Game Center és OpenFeint támogatásnak köszönhetően 21 achievement megszerzéséért is harcolhatunk. A Time Geeks: Find All! az egyik legjobb játék az App Store-on a kategóriájában, és abszolút megéri az árát.

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)