Hirdetés

A Microsoft segít, hogy játékfejlesztő lehessen belőlünk

|

A redmondi vállalat digitális workshopokkal igyekszik megadni a kezdőlökést a téma iránt érdeklődöknek.

Hirdetés

Manapság már jóval könnyebben lehet bárkiből játékfejlesztő, mint jó néhány évvel ezelőtt, hiszen az interneten rengeteg oktatóanyagot találhatunk a téma kapcsán, illetve több olyan ingyenes engine is van, amelyeket használva összerakhatjuk saját kalandunkat. Hamarosan pedig másokkal együttműködve a Microsoft is segítő kezet fog nyújtani azoknak, akik szívesen kipróbálnák magukat ebben a szakmában.

Hirdetés

A vállalat bejelentette az Xbox Academy elnevezésű kezdeményezést, ami egy digitálisan, teljesen ingyenesen elérhető workshop lesz. A Microsoft Store mellett besegít még a programba az East London Arts and Music, a Games London, valamint a Playground Games, a résztvevők pedig megismerhetik a játéktervezés alapjait, illetve olyan fejlesztői eszköztárakkal fognak foglalkozni, mint például a Unity. Ráadásul kifejezetten tapasztalt oktatók adják át a tudást.

Egyelőre négy, egyenként 90 perces workshop lett meghirdetve, amelyek jövő hét végén kerülnek megrendezésre, de később elvileg még több ilyen eseményre számíthatunk. Ha ti is jelentkeznétek valamelyik workshopra, akkor látogassatok el erre az oldalra, viszont fontos észben tartani, hogy limitált számú férőhely áll rendelkezésre, illetve minimum 16 évesnek kell lennetek ahhoz, hogy részt vehessetek benne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)