Hirdetés

Na állj: hogyhogy nem kapott jelölést a Hogwarts Legacy a The Game Awardson?

|

Februárban még azt hittük, simán ott lesz majd a Hogwarts Legacy az év legjobbjai között, de végül nem hogy a fődíjra, semmilyenre nem pályázhat.

Hirdetés

Az év elején még nem gondoltuk volna, hogy a Baldur's Gate 3 annyira fantasztikus lesz és akkora sikert arat, amekkorát, ahogy azt sem, hogy a Resident Evil 4 remake-je a Spider-Man 2-vel, a Tears of the Kingdommal, az Alan Wake 2-vel és a Super Mario Bros. Wonderrel verseng majd az év legjobbjának járó címért.

A The Game Awards jelöltjeit a napokban hirdették ki. Számítottunk rá, hogy szoros lesz a vége, és tényleg nagyon nehéz megtippelni, melyik játék viheti el a fődíjat vagy kerülhet ki győztesen az egyes kategóriákban, hiszen mind megérdemelné, az viszont meglepő, hogy a Hogwarts Legacy sehol nincs - és egyébként az Assassin's Creed Mirage sem, igaz, az jóval kisebb volt, mint bármi más a listán.

Hirdetés

A magyarázat egyszerű, ha a kezdeti felháborodás és meglepettség után átgondoljuk, miért tudtunk rajongani az Avalanche Software alkotásáért. Valóban minden idők legjobb varázsvilágos játéka volt, de ha az idei felhozatal egészét nézzük, tényleg számos egyedibb, újítóbb játék érkezett, jobb sztorival, érdekesebb megoldásokkal. Igen, szuper volt a Roxfortot és környékét bejárni, ügyesen megoldották a varázslatokra épített harcrendszert, de láttunk erősebb történetet, élvezetesebb játékmenetet máshol - nos, épp a The Game Awards egyik-másik jelöltjénél.

Abszolút megérdemelne számos elismerést a Hogwarts Legacy, és egy kevésbé izgalmas évben tutira ott lenne a legjobbak között, de ilyen felhozatalban érthető a hiánya, ahogy a Mirage-é és a Starfieldé is, mely utóbbi egyébként egyetlen díjra, a legjobb RPG-nek járóra azért pályázhat, de nem lesz sok esélye a Baldur's Gate 3-mal szemben.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)