Hirdetés

A Capcom is megemeli az árakat, ez lesz az első drágább játéka

|

A játékipar lassan átáll a 70 dolláros árazásra az eddigi 60 helyett.

Hirdetés

Egyre többször találkozhatnak a vásárlók 60 dolláros/70 eurós helyett 70 dolláros/80 eurós árral, amikor egy új AAA-játék megjelenik, és ez a változtatás egyre gyakoribb lesz. Pár hónapja például a Capcom elnöke, Haruhiro Tsujimoto találta azt mondani, hogy a játékfejlesztés egyre költségesebb, a helyzet tarthatatlansága miatt pedig jelentős drágulás jöhet az elkövetkezendő években. 

Tsujimoto körülbelül 80-100 dollárra saccolta azt az összeget, amit szerinte a játékosok még hajlandóak lennének kifizetni egy termékért, és amiképpen az a Dragon's Dogma 2 Showcase-en kiderült, a Capcom is csatlakozik azon vállalatokhoz, amelyek árat emelnek, noha az említett árkategóriába egyelőre csak a combosabb kiadások esnek bele, a standard nem. 

A műsor során ugyanis megkaptuk a nagyszabású fantasy akció-RPG megjelenési dátumát és gépigényét is, és kiderült az ára is.

Hirdetés

A Dragon's Dogma 2 lesz ugyanis az első drágább Capcom-játék, amelynek PC-s (steames), PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es változatait egyaránt 70 dollárra listázták, míg a Deluxe Edition 80 dollárt kóstál. Az európai, és így a hazai gamerek viszont szerencsésebb helyzetben vannak amerikai társaiknál, ugyanis a Valve áruházában csak 65 euróba kerül a mezei kiadás, és a Deluxe Editionért sem kell többet kicsengetni 75 eurónál. 

A konzolok esetében már a forintra átváltott hivatalos árakat is ismerjük: PlayStation Store-on és az Xbox online boltjában egyaránt 25690 forintba fáj a standard verzió (és 29440 forintba a Deluxe), amely kedvezőbb, mint az ugyancsak 70 eurós Marvel's Spider-Man 2, amit 27490 forintért kínál a Sony. A legelső drágább Capcom-játék tehát a 2024. március 22-én megjelenő Dragon's Dogma 2 lesz, amelyet olyan saját franchise-ok követhetnek, mint a Resident Evil és a Monster Hunter. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)